FEKE PÁL HIVATALOS HONLAPJA
Trója

Zene és szöveg: Koltay Gergely, Szűts István
Ősbemutató: 2010. júl. 16. Igmándi erőd, Komárom

Szűts István és Koltay Gergely musicalje a Magyar Lovas Színház és a Sziget Színház közös megrendeléseként született, mellyel a Lovas Színház fennállásának ötödik esztendejét szeretné méltó módon megünnepelni, egy szabadtéri előadás keretében a komáromi Igmándi Erődben.
A musical Homérosz híres műve az Iliász alapján készült, ötvözve és merítve a világhírű Trója című Hollywoodi film egyes jeleneteinek részletéből.

Trója híres falait a komáromi Igmándi Erőd külső várfala szinte eredeti helyszínként jeleníti meg. A nézők néhány méter közelségből valóban részesei az ütközeteknek, melyben több mint negyven lovas, ezen felül lovas harci szekerek, kaszkadőrök, harcművészek, valamint statiszták és tánccsoportok látványos tömegjelenetei idézik vissza Trója ostromát.

A parádés szereposztás, kitűnő énekhangok biztosítják, hogy a történet szerelmi szála is magával ragadja a nézőt, élvezve a csodálatos dallamot, amit a neves szerzőpáros alkotott. Pintér Tibor rendezése biztosíték arra, hogy sem színészi játékban, sem lovas jelenetekben, valamint rendkívüli látványelemekben nem lehet hiány.
Szereposztás:

Akhilleusz Pintér Tibor
Heléna Janza Kata
Hektor Buch Tibor
Priamosz Feke Pál
Thetisz Papadimitriu Athina
Agamemnon Földes Tamás
Boagrius Fekete László
Görög táncosnő Olter Wanda
Görög harcos Kassai Lajos
Trójai harcos Lezsák Levente
Paris Hábentius György
Andromakhé Bordás Barbara, Vörös Edit
Briszeisz Völner Eszter
Odösszeusz Bencze Sándor
Menelaosz Berecz György
Gyerek Mohácsi Márk

Rendező:
Pintér Tibor

Linkek:
Galéria
A musical honlapja