FEKE PÁL HIVATALOS HONLAPJA
Evita

Zene: Andrew Lloyd Webber
Szöveg: Tim Rice
Magyar fordítás: Miklós Tibor
Ősbemutató: 1978. június 21. Prince Edward Theatre, London

"Visszajövök és millióké leszek!"- mondta halála előtt Evita Perón. Fél évszázaddalkésőbb jóslata valóra vált. Mítosza élőbb, mint valaha: filmek készültek róla, könyveket írtak az életéről, Buenos Airesben múzeum őrzi emlékét, és a Recoleta temetőben található sírboltja igazi zarándokhely. Az argentinok számára két múlhatatlan érték létezik: Evita és a tangó. E két dolog az, mely összefogja egy egész nemzet ábrándjait, hitét és érzelmességét, mely hordozni képes a megingathatatlan illúziókat és a csalóka reményt.

Evita sorsának, rendkívüli történetének megjelenítéséhez Andrew Lloyd Webber komponált zenét Tim Rice szövegkönyve nyomán. A szerzőpár együttműködése nyomán remekmű született. Az Evita kivételes hatású zenedráma, mély és összetett tartalmakat hordozó színpadi alkotás, a rockopera műfajának kimagasló klasszikusa, mely méltán számíthat a közönség legszélesebb érdeklődésére.

A Soproni Petőfi Színház Evita előadását az 1980-as magyarországi ősbemutató rendezője, Katona Imre állítja színpadra sztárszereposztásban.
Szereposztás:

Evita Füredi Nikolett
Che Vastag Tamás
Perón Feke Pál
Magaldi Szolnoki Tibor
Kidobott szerető

Fésűs Nelly
Rendező: Katona Imre
Zenei vezető: Oberfrank Péter
Díszlettervező: Katona Imre
Jelmeztervező: Laczó Henriette
Koreográfus: Szakál Attila
Linkek:
Galéria
Olvasópróba
Evita a Soproni Petőfi Színház honlapján
Wikipedia