EZ VOLT 2010
FEKE PÁL HIVATALOS HONLAPJA
Koncert a Katona József Színházban:
Új világ vár
2009 tavaszán jelent meg Pali harmadik szólólemeze Új világ vár címmel. A világslágereket és eredeti dalokat tartalmazó album több szempontból is mérföldkő Pali életében. Először tett műfaji kirándulást a könnyűzene felé, amelyen a közönség is vele tartott: a lemez 12 héten át szerepelt a MAHASZ eladási listájának első tíz helyezettje között, és két héten át vezette is azt. Az ennek eredményeként érdemelt aranylemezt Pali január végén, a Kecskeméti Katona József Színházban tartott koncertjén vehette át. Ez alkalomból szólal meg a koncertturné fotóival illusztrált címadó dal: Új világ vár.

Újra SingSingSing gála Veszprémben: Megírva a csillagokban
Az óriási sikerre való tekintettel a Veszprémi Petőfi Színház folytatta előző évi musical gáláját: megújult műsorral, díszlettel és jelmezekkel, a megszokott neves előadókkal tért vissza a SingSingSing a veszprémi teátrum színpadára. A közönség ezúttal olyan művekből láthatott részleteket, mint A nyomorultak, Jekyll és Hyde, Macskák, Szép nyári nap, Diótörő és Egérkirály, Mamma Mia, We Will Rock You és Aida. Pali ez utóbbi musical két dalával is színpadra lépett: Az ég a bátrakhoz áll mellett a musical legismertebb duettjét, a Megírva a csillagokban című dalt énekelte Füredi Nikolettel.

Az első filmszerep: Géniusz, az alkimista
E hónap elején tűzte műsorára három estén át a Magyar Televízió a Géniusz, az alkimista című filmet. A misztikus történetet feldolgozó minisorozat Pécsett játszódik: az alkotók célul tűzték ki a 2010-es évben Európa Kulturális Fővárosa címet betöltő város történelmi és kulturális örökségének bemutatását is. A nagyszabású produkció főszerepeiben Alföldi Róbert, Stohl András, László Zsolt és Tenki Réka látható. Pali karrierje első filmszerepét kapta a sorozatban, amelynek főcímdalát is énekelte.

A zene az kell – a Duna Televízió magazinműsora
Tizenhat részes sorozatot indított a Duna Televízió, amely a zenés színházak világába kalauzolja a nézőt. A műsor címét a Valahol Európában egyik dala adta: A zene az kell – avagy középpontban a színház és a zene találkozása, annak szépségeivel és kihívásaival együtt. Pali műsorvezetőként járta be az ország számos színházát, és a repertoáron futó musicaleken, rockoperákon és operetteken keresztül mutatta be a színpadok világát és a kulisszák mögött folyó munkát. A műsorban megszólaltak színészek, szerzők, rendezők, de ugyanúgy megismerhettük a háttérben esténként az elődások sikeréért dolgozó sminkesek, ügyelők, súgók szerepét is.

Csináljuk a Fesztivált döntő
A közönség tavasszal három hónapon át követhette a Petőfi Csarnokban és a Story4 TV műsorán a Csináljuk a Fesztivált hatodik, külföldi filmslágereket felvonultató sorozatát, amelyben Pali négy dallal is szerepelt. Az előző szériában elért győzelme után Pali ezúttal második helyen végzett a május 30-án rendezett döntőben Bryan Adams (Everything I Do) I Do It for You című dalával, amely a Robin Hood betétdalaként vált világszerte ismertté, és Pali Új világ vár albumán is szerepel, Végtelen csend címmel.

István, a király Kecskeméten és Budapesten
E hónap az István, a király jegyében telt, hiszen A Társulat két fesztivál keretében is színpadra lépett a rockopera jubileumi előadásával: Cseke Péter, a kecskeméti színház igazgatója kezdeményezése nyomán megrendezett Kecskeméti Országos Zenés Színházi Találkozó nyitó produkciójaként láthatta a közönség a Szörényi-Bródy művet Pali címszereplésével a város főterén; valamint az immár 17. évét ünneplő Ferencvárosi Fesztivál egyik kiemelt rendezvényeként két alkalommal is az Albert Ferenc Stadionban Budapesten.

Trója – a Lovas Színház bemutatója Komáromban
A Lovas Színház idén ünnepelte fennállásának ötödik esztendejét, amely alkalomból világpremier színhelye volt Komárom városa: Koltay Gergely és Szűts István Trója című musicaljét mutatta be Pintér Tibor és társulata az Igmándi erőd falainál. A negyven lovast, harci szekereket, kaszkadőröket és harcművészeket is felvonultató látványos produkció Trója legendás ostromát idézte meg olyan színészek közreműködésével, mint Janza Kata, Földes Tamás, Papadimitriu Athina és Buch Tibor. Pali Priamosz trójai királyként lépett színpadra; az idős uralkodó párbajban elesett fia holttestéért könyörög Akhilleusz előtt – Egyszer minden véget ér.

Országos Musical Kurzus gála a Vörösmarty Színházban
Ötödik évéhez érkezett az Országos Musical Kurzus, amely a zenés színház iránt érdeklődő fiatalok számára ad lehetőséget, hogy nyaranta néhány héten át ízelítőt kapjanak a musicalek világából, a kurzust záró gálára való felkészülés során valódi próbafolyamat részesei lehessenek. A székesfehérvári Vörösmarty Színházban megrendezett gálán számos musical ismert dallamai csendültek fel a tanulók és felkészítő tanáraik tolmácsolásában: Rómeó és Júlia, Abigél, Oliver, A dzsungel könyve, A muzsika hangja, Aida, Szép nyári nap, We Will Rock You. Pali ez utóbbi musical egyik dalát, a Bohemian Rhapsody-t énekelte.

Jézus Krisztus Szupersztár a Madách Színházban
Pali 2003-ban huszonkét évesen, a világon talán legfiatalabbként játszhatta el először Andrew Lloyd Webber legendás műve, a Jézus Krisztus Szupersztár címszerepét. Az azóta eltelt néhány évben végigkísérte Pali pályafutását a darab, míg ez év szeptemberében Szirtes Tamás felkérésére léphetett a Madách Színház színpadára Jézus szerepében. A klasszikus bibliai történetet bemutató rockoperát ezúttal is modern feldolgozásban láthatja a közönség, amelynek fénypontja a musicalirodalom egyik legnehezebb áriája, a Gethsemane.

A nyomorultak – Jean Valjean szerepében Kecskeméten
Mindössze egy héttel a Jézus Krisztus Szupersztár premierje után Pali újabb főszerepben, Jean Valjeanként mutatkozott be; a Kecskeméti Katona József Színház a világ egyik legnagyobb sikerű musicaljét, az idén 25. évfordulóját ünneplő A nyomorultakat állította színpadra Korcsmáros György rendezésében. Victor Hugo monumentális regényének musical adaptációja egyedülálló látványvilággal kel életre. Az előadás egyik legmegindítóbb pillanata Jean Valjean imája: a harc előestéjén Valjean Marius életéért fohászkodik a barikád tövében.

Megasztár duett döntő
A TV2 immár ötödik alkalommal hirdette meg énekes tehetségkutató versenyét, a Megasztárt. A döntők során a legjobb hat közé jutott versenyzők ezúttal is neves duettpartnerek oldalán mutathatták meg tudásukat. Pali olyan előadókhoz csatlakozva vállalta a felkérést az élő adásban való szereplésre, mint Miklósa Erika, Bereczki Zoltán, Ganxsta Zolee, Molnár Ferenc „Karamel” és Dér Heni. Szíj Melinda partnereként Pali a Valami Amerika 2 híres betétdalát, a Magányos csónak című slágert énekelte.

Junior Prima Díj
Pali év végén komoly kitüntetésben részesült, hiszen színház- és filmművészet kategóriában megkapta a harminc éven aluliak tehetségének és munkájának elismerésére létrehozott Junior Prima Díjat. A szakmai zsűri huszonöt jelölt közül tíz fiatal művészt nevezett meg. Pali elsőként kapta meg a díjat annak létrejötte óta a zenés színészek között. Ez alkalomból összeállítást láthatnak Pali néhány eddigi alakításából a legújabb szerep, a Miss Saigon zenéjére – aláfestésként John híres dala, a Bui Doi szól.