EZ VOLT 2009
FEKE PÁL HIVATALOS HONLAPJA
Webber gála a Művészetek Palotájában: Vágy, boldogság, szenvedély
Andrew Lloyd Webber 60. születésnapját méltó módon ünnepelte a Madách Színház 2008. novemberében egy nagyszabású gálával a Művészetek Palotájában, amelyet maga a mester is megtisztelt jelenlétével. A nagy sikerre való tekintettel a gálát ez év januárjában újra láthattuk a Bartók Béla Hangversenyteremben. Pali két dallal szerepel a műsorban: a Szerelem arcai című Webber-musicalből a Vágy, boldogság, szenvedély, valamint a musicalirodalom legnehezebb dalának méltán nevezett Gethsemane a Jézus Krisztus Szupersztárból a gála igazi fénypontjai. Utóbbival már számtalanszor varázsolta el Pali a közönséget, a Vágy, boldogság, szenvedélyt azonban a Művészetek Palotája falain kívül még nem hallhattuk.

Új világ vár koncert Sopronban: Nézz az ég felé
Pali e hónap elején Sopronban tartotta tavasszal megjelent lemezének bemutató koncertjét. Az Új világ vár címet viselő lemezen ezúttal musicalek helyett a könnyűzenei műfaj kapott helyet világhírű slágerek és saját dalok formájában. Ennek megfelelően a koncert is elsősorban ezekre épült. A több mint két órás programban olyan előadók dalait hallhattuk Pali tolmácsolásában, mint Elton John, Bon Jovi, Michael Bolton, vagy a Journey együttes. A koncerten Szulák Andrea és Charlie léptek fel vendégként. Pali saját bevallása szerint egyik nagy vágya volt Charlie-val énekelni. Mi is lehetett volna tökéletesebb választás erre az alkalomra, mint Charlie egyik legismertebb és legszebb dala: Nézz az ég felé.

SingSingSing gála Veszprémben: Hogyha kell egy tánc
A Veszprémi Petőfi Színház évadjának egyik kiemelkedő pontja a SingSingSing gála előadássorozata, amelyen Pali sztárvendégként lépett színpadra művésztársai, többek között Füredi Nikolett, Buch Tibor, Vastag Csaba, Keller János mellett. Pali az István, a király dalain kívül a Gethsemanéval érdemelt ki vastapsot minden alkalommal. Az első gálán Pali kuriózumként egyik kedvenc darabja, az Elisabeth Operettszínházas feldolgozásában nem szereplő Hogyha kell egy tánc című dalt énekelte Füredi Nikolettel, és bújt néhány perc erejéig a musical főszereplője, a Halál bőrébe.

Jótékonysági koncert Szegeden: Gethsemane
Pali egy állami gondoskodásban élő gyerekeket segítő jótékonysági koncertre fogadta el a felkérést, amelyet a szegedi Dómban rendeztek. A húsvéti témájú orgonaest kereteibe illően Pali Jézus keresztre feszítése előtti vívódását megjelenítve a Gethsemanét énekelte a Jézus Krisztus Szupersztárból. Az esemény különlegességét az adta, hogy hat évvel azután, hogy a legendás Szegedi Szabadtéri Játékokon minden idők legfiatalabb Jézusaként állt színpadra a Dóm előtt, Pali hangja ezúttal magát a templomot töltötte be.


A szegedi Városi TV riportja:
Csináljuk a Fesztivált: Kell még egy szó
A Magyar Televízió Csináljuk a Fesztivált műsorának ötödik sorozata a magyar filmslágerek világába kalauzolta a nézőt. Pali a műsor folyamán a Moziklip, az Olyan szépek voltunk és a Kicsit szomorkás a hangulatom máma ismert dallamai mellett a Honfoglalás Kell még egy szó című betétdalát énekelte, amelyet Demjén Ferenc előadásában ismert meg az ország. A Kell még egy szó méltán emelkedett ki nemcsak a Pali által előadott, hanem a műsorban elhangzó összes dal közül is, és lett a közönség legtöbb szavazatát elnyerve a sorozat győztese.

One Vision Musical Kurzus gála Dunaújvárosban: Tégy csodát
Pali egyik szívügye a fiatal tehetségek felfedezése és felkarolása. Ezért vállalta el 2006-ban, hogy az akkor alakult Országos Musical Kurzus egyik felkészítő művészeként nyaranta kéthetes tanfolyam során adja át tudása legjavát a résztvevő fiataloknak, ezzel segítve nekik, hogy megtegyék az első lépést az esetleges musicalszínészi pálya felé. A kurzus diákjai évről évre egy gálakoncerten mutathatják meg színpadon, közönség előtt tehetségüket. Nyár elején Dunaújvárosban láthattuk őket, amint egy színpadon szerepelnek felkészítő tanáraikkal, többek között Palival. Pali a koncerten lemezének egyik legszebb dalát, a Tégy csodát énekelte és varázsolta el a közönséget.

István, a király szerepcserével Szegeden: Szállj fel szabad madár
Nehéz feladat várt a szegedi Dóm tér színpadára immár második éve visszatérő Társulat két főszereplőjére. Pali és Vadkerti Imre a televíziós műsorban elnyert és az elmúlt több mint egy év megannyi előadása során aprólékosan kidolgozott karaktereiket hátrahagyva szerepet cseréltek egyetlen alkalom erejéig: Pali Koppányt, Imi Istvánt alakította. Mint Szikora János rendező bevezetőjében megfogalmazta, „két nagy tehetségű és egészen különleges, más karakterű művész formálja meg ugyanazokat a szerepeket, és ettől az előadás is más.” A téren ülő háromezer néző így szemtanúja lehetett, amint Pali ezúttal Koppány szerepében tűnik fel a színpadon.

István, a király Pécs főterén
Pécs a 2010. év európai kulturális fővárosaként már idén is kitüntetett figyelmet élvezett. A többek között Pali közreműködésével készült Géniusz - Az alkimista című sorozat helyszínéül szolgáló város a Szent István napi ünnepségek előestéjén stílszerűen az István, a királynak adott otthont. A Székesegyház előtti téren összegyűlt sokezres tömegnek adta elő a Társulat a rockoperát, Palival a címszerepben. Az esemény felelevenítéseként Schmidt Barbarának az előadáson Paliról készült fotóiból láthatunk montázst a az István, a király dallamaira.

Zrínyi 1566 Szigetváron
Szeptember elején ősbemutató szemtanúja lehetett a Szigetvárra látogató közönség. A szigeti vár kapitányának és védőinek emléket állító, Moravetz Levente által írt és rendezett rock-musical, a Zrínyi 1566 premierjére a legtökéletesebb helyszínen, a vár falai által körülölelt színpadon került sor. A különlegesen szép mű legdrámaibb szerepét Pali alakítja megrázó hitelességgel. Lahib, a janicsár, aki rájön hogy magyar és nem bírja tétlenül nézni, hogy népe a vesztébe rohan. Beszökik a várba hogy segíthessen, mégis árulónak kiáltják ki. A fölötte pálcát törni készülő Zrínyinek bizonygatja: „Magyar vagyok!” A bemutató idején Bencze Attila beszélgetett Palival. Az interjú zárásaként Pali dalát láthatjuk.

Spamalot a Madách Színházban: Szóban forgó dal
A Monty Python csapat ikonikus Gyalog galopp története alapján készült musicalt mutatta be szeptember-októberben a Madách Színház. Pali a musical egyik leghálásabb szerepében, valójában négy nagyon is különböző karakterként mutatkozott be: Dennis, az intellektuális paraszt, Sir Galahad, a lehengerlően bárgyú mosolyú lovag szőke fürtökkel, a vesztére túlságosan kitartó, nagyszájú Fekete lovag, valamint a fia másságát nehezen toleráló, enyhén heves természetű apa. A szerep egyszerre igazi jutalomjáték és komoly színészi feladat. Pali bemutatkozását Kanyó Béla örökítette meg, akinek fotóiból láthatunk montázst Sir Galahad és a Tó űrnője duettjére, a Szóban forgó dalra.

ABBA Show a Nagycirkuszban: Bohemian Rhapsody
ABBA Show egy kis csavarral, avagy hogyan kerül a képbe Freddie Mercury a svéd együttes legnagyobb slágereit felidéző esten? Természetesen riválisként és pályatársként két dal erejéig, Pali tolmácsolásában. A Fővárosi Nagycirkusz közönsége igazi különlegességeket hallatott Palitól. A Queen legendás énekesét megjelenítve az együttes talán legnagyszerűbb dalát, a Bohemian Rhapsody-t, valamint a We Will Rock You-t énekelte fergeteges sikerrel. Előbbi Pali előkészületben levő új musical lemezén is hallható lesz.

2010. évi naptár
Pali egy kivételesen gazdag évet tudhat maga mögött, amely során az István, a király előadásai, megannyi koncert, fellépés és két színházi bemutató mellett lemezt adott ki egy számára új területen, a könnyűzene műfajában - amely aranylemez lett. Mindennek elismeréseként kapta meg decemberben az Artisjus díját a kortárs magyar zenei életben folytatott kiemelkedő munkájáért. Kívánunk Palinak sok erőt, kitartást, egészséget és boldogságot hogy 2010-ben is annyit tudjon adni a közönségnek, mint az elmúlt egy évben. A kedves látogatóknak pedig ezzel a naptárral kívánunk nagyon boldog új évet!