2011. JANUÁR - MÁRCIUS
FEKE PÁL HIVATALOS HONLAPJA
Szívhang kampány a szív- és érrendszeri betegségek ellen
2011. márc. 29. 22:35
Szívhang néven indított kampányt a Magyar Kardiológusok Társasága, hogy felhívja a figyelmet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésének fontosságára. A Madách Színház igazgatója és több művésze is a kezdeményezés mellé állt: Szirtes Tamás, Gallusz Nikolett, Feke Pál és Serbán Attila vesznek részt az országos kampányban, amelynek első állomásaként ma a Madách Színház művészei és dolgozói számára tartottak szűrővizsgálatot.

Az RTL Klub híradója is foglalkozott az eseménnyel (Szívhang a megmenthető szívekért), amelyről bővebben olvashatnak a következő cikkben: Már a Madách Színházban vizsgálódnak.
RTL Klub és m1 interjú videók
2011. márc. 29. 22:02
Az RTL Klub Reggeli és az m1 Teadélután műsorában készült interjúk visszanézhetők az alábbi linkeken:

Reggeli
Teadélután (beszélgetés 12:04-től; Gethsemane 22:19-től)
Holnapi televíziós megjelenések
2011. márc. 28. 21:38
Pali holnap több alkalommal is látható lesz a televízió képernyőjén: 08:00 óra körül az RTL Klub Reggeli műsorának egyik vendége lesz, majd a délután folyamán szerepelni fog a FEM3 Edina & Joshi című talk show-jában 17:00 órától, valamint az m1 Teadélután című magazinműsorában 16:55-től.
A zene az kell - 16. rész
2011. márc. 27. 10:55
A zene az kell utolsó adásában válogatást láthatnak az előző 15 rész legérdekesebb beszélgetéseiből. Dés László, Sylvester Lévay, Kocsák Tibor, Fenyő Miklós, Jávori Ferenc Fegya és még sokan mások meséltek zenéről és színházról. Ezt idézi most fel a műsor, rengeteg bejátszóval és sok-sok kimaradt jelenettel. Az utolsó részt A zene az kell oldalon megtekinthetik.
A zene az kell - 15. rész
2011. márc. 22. 19:57
A zene az kell 15. részének vendége ezúttal nem egy kortárs zeneszerző, hanem három gyönyörű színésznő, akiknek a hangja is kitűnő. Pali velük beszélgetett zenés színházról és mindarról, ami ebbe belefér. Vendégek: Szinetár Dóra, Szulák Andrea, Koós Réka. A műsor A zene az kell oldalon visszanézhető.
Már kapható a Szupersztár CD!
2011. márc. 18. 20:52
Megjelent a Jézus Krisztus Szupersztár duplalemezes kiadása. A track lista és az internetes vásárlási link megtalálható a lemezek oldalon.
Megújult a zenelejátszó
2011. márc. 17. 00:58
Megújult formában, kibővült kínálattal várja Önöket a zenelejátszó. Újdonságként többek között további dalok kerültek fel a szóló lemezekről, valamint élő felvételeket is hallhatnak A nyomorultakból. Jó zenehallgatást kívánunk!
Szupersztár szereposztás
2011. márc. 16. 20:54
A Jézus Krisztus Szupersztár előadások teljes szereposztása megtalálható a Madách Színház honlapján.
Szupersztár előadások
2011. márc. 13. 23:05
A Jézus Krisztus Szupersztár áprilisi szériájának valószínűsített időpontjai megtalálhatók a naptárban.
A zene az kell - 14. rész
2011. márc. 13. 00:32
A világ egyik legnépszerűbb zeneszerzője a magyar származású Sylvester Lévay. Olyan kasszasiker musicalek köthetők a nevéhez, mint a Mozart, az Elisabeth vagy éppen a Rebecca. A zene az kell eheti adásában maga a Grammy-díjas zeneszerző is csatlakozik az asztaltársasághoz. Vendégek: Kerényi Miklós Gábor, Szabó P. Szilveszter, Janza Kata, Sylvester Lévay. A műsor megtekinthető A zene az kell oldalon.
Előjáték a Miss Saigonhoz: meglepetés musicalgála Sopronban
2011. márc. 10. 23:25
A Budapesti Operettszínház honlapján cikket olvashatnak a március 5-i soproni West Side Story előadásról és az azt követő musicalgáláról, amely során a közönség ízelítőt kapott az augusztusban bemutatásra kerülő Miss Saigonból, többek között Feke Pál közreműködésével. A beszámolóhoz kapcsolódóan a Miss Saigon reklámspotja is megtekinthető.
Feke Pál rajongói klub a Facebook-on
2011. márc. 10. 18:36
Szeretettel várja a látogatókat a Feke Pál Official Fan Club, Pali rajongói oldala a Facebook-on! Az oldal elérhető a www.facebook.com/fekepal.fanclub címen.
Duplalemezen jelenik meg a Jézus Krisztus Szupersztár
2011. márc. 9. 21:39
Március 31-én jelenik meg a Jézus Krisztus Szupersztár duplalemezes hanganyaga. Az albumot a lemezbemutató előadás után a közreműködő művészek a Madách Színház előcsarnokában dedikálják.
A zene az kell - 13. rész
2011. márc. 6. 20:43
Santa Maria, Kétszázhúsz felett, Kell, hogy várj. Ki ne ismerné ezeket a dalokat? Holnap hajnalig énekelhetné bárki a Neoton együttes nagy sikerű számait. Akinek pedig ez nem elég: igazi közönségsiker a mára kultikussá vált zenekar slágereiből készült musical. A zene az kell 13. adásában Feke Pál Csepregi Évával beszélgetett. Vendégek: Csonka András és Korcsmáros György. A műsor visszanézhető A zene az kell oldalon.
Új időpontok a naptárban
2011. márc. 5. 08:46
Március 31-én a Jézus Krisztus Szupersztár lemezbemutató előadását láthatja a közönség a Madách Színházban, a lemezen közreműködő szereposztással. A színház ismét műsorára tűzi a Végtelen szerelem koncertet, amelyen Pali április 19-én, valamint május 15-én és 16-án lép színpadra.

A további időpontok között szerepel a veszprémi színház SingSingSing II. gálája, Tehetséggel Sáfárkodók Balatonlellén, és május 1-i fellépések.
Újabb videórészlet A nyomorultakból
2011. márc. 5. 00:48
A Vidd haza és az Ő vagy én mellett a hírek oldalról elérhető A nyomorultak újabb részlete: Mit tettem?
Tehetséggel Sáfárkodók
2011. febr. 28. 19:27
Február 25-én Pali Sáfár Mónika első vendége volt a Madách Színház Tehetséggel Sáfárkodók című sorozatában a Tolnay Szalonban, amely keretében a Madách Színház művészei osztják meg gondolataikat, élményeiket.
A zenés beszélgetés részeként hallhatta először a közönség Palitól a Bui-Doi című dalt az augusztusban bemutatásra kerülő Miss Saigonból, amelyben Pali a vietnami háborúban harcoló amerikai katona, John szerepét alakítja. A dalt meghallgathatják a zenelejátszóban.
"A bezárkózott családokhoz be kell kopogtatni"
2011. febr. 25. 08:33
A Népszava cikksorozatban mutatja be az Önkéntesség Európai Éve három magyarországi nagykövetét: a ma megjelent írásban Feke Pál személyiségével, világlátásával ismerkedhetnek meg az olvasók.
Júliusban Trója és Zrínyi előadások
2011. febr. 24. 17:26
Ez év nyarán is látható lesz a Trója és a Zrínyi 1566 musical. Pali a Trójában két alkalommal, július 15-én és 16-án lép színpadra a Komáromi Lovas Színházban, míg a Zrínyiben július 30-án az Egri Várban.
Idén nyáron ismét Országos Musical Kurzus
2011. febr. 24. 17:12
A VI. Országos Musical Kurzus egy igazán különleges és izgalmas nyár elé néz, hiszen a korábbi évekkel ellentétben ezúttal a Veszprémi Petőfi Színház ad otthont a növendékeknek, a musical műfaj szerelmeseinek. A színház egész épületében folynak majd az órák, így a több mint két hetes időszak során a felkészítő művészek a záró gála próbáit a nagyszínpadon tudják tartani. Ebben a formában még nem volt kezdeményezés az országban, hogy egy ilyen nagyszabású nyári kurzus egy színházban kerüljön megrendezésre. A növendékek a kurzus idején Feke Pál irányításával készülnek a musical show bemutatójára, amely augusztus 4-én lesz a Veszprémi Petőfi Színházban.

"Legfontosabb célom már hat éve, hogy tükröt tartsak a növendékek elé, és minden tapasztalatomat, színházi hitvallásomat átadjam annak érdekében, hogy egy igazán színes és különleges előadást láthassanak a nézők. Egészen rendkívülinek tartom, hogy a tehetséges fiatalok egy kurzuson való részvételt követően a Petőfi Színház színpadán mutathatják meg, két hét alatt mit sikerül elsajátítaniuk. Természetesen vannak, akik előképzettséggel jönnek, de olyanok is, akik életükben először fognak mikrofont a kezükben. Ez egy fantasztikus időszak minden nyáron az életemben. Szabó Szilvia a kurzus kitalálójaként és szervezőjeként mindent elkövet, hogy az eddigi öt évhez hasonlóan idén is tartalmas és színvonalas oktatásban részesüljenek a fiatalok: színészmesterség, tánc- és musicalmesterség órákon vesznek részt a jelentkezők. Igyekszünk a musical műfaj minden részébe bepillantást nyújtani." – Feke Pál
Készül az Önkéntesség Éve dala
2011. febr. 22. 02:12
Az Önkéntesség Európai Évének nagyköveteként Feke Pál kezdeményezésére elkezdődtek az Önkéntesség Dalának stúdiófelvételei. "Épp a hangszerelési munkálatokat végezzük. Azt hiszem, egy igazán szívbemarkoló és nagy ívű dal született." - mondta Feke Pál. A dal fiatal zeneszerzője Lőrincz Ádám. Részletek hamarosan!

A dalpremier várható időpontja a honlapon: március 19.
A zene az kell fotók
2011. febr. 22. 01:58
A zene az kell műsor második sorozatának forgatásán készült fotók megtekinthetők a galériában.
A zena az kell - 12. rész
2011. febr. 20. 11:32
Míg a Szegedi Szabadtéri Játékok fennállásának 80. évfordulóját ünnepli idén nyáron, Sopron szabadtéri színpada először várja a közönséget, és immár másodszor kerül megrendezésre a Kecskeméti Országos Zenés Színházi Találkozó. A műsor ezúttal a tavaszi és nyári zenés színházi programokról ad körképet. Vendégek: Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatóhelyettese, Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Színház direktora, és Török Zoltán, a Soproni Musical Aréna igazgatója. A zene az kell oldalon megtekinthető a műsor 12. része.
Jótékonysági est a Millenárison
2011. febr. 18. 15:28
Pali május 29-én jótékonysági esten vesz részt, amely az Önkéntesség Európai Éve nevében kerül megrendezésre a Millenárison. A rendezvénysorozat miatt több változás történt A nyomorultak májusi időpontjaiban. A módosított dátumok megtalálhatók a naptárban.
Rendezvények az Önkéntesség Európai Éve jegyében
2011. febr. 17. 00:21
Az Önkéntesség Európai Éve keretében Pali május 27-én jótékonysági koncerten lép fel a Fővárosi Nagycirkuszban, május 28-án pedig a jótékonysági gyermeknapon vesz részt.
Mága Zoltán és Művész Barátai a Dohány utcai Zsinagógában
2011. febr. 16. 10:22
2009-ben indult útjára Mága Zoltán 100 templomi jótékonysági koncertsorozata azzal a céllal, hogy a hegedűművész vendégei közreműködésével több nemes ügyre hívja fel a figyelmet és nyújtson segítséget. A koncertsorozat március 20-án a Dohány utcai Zsinagógába érkezik. Vendégként fellép Tokody Ilona, Szakcsi Lakatos Béla, Zséda és Feke Pál. A hangverseny fővédnöki tisztségét dr. Erdő Péter bíboros, prímás és dr. prof. Schweitzer József nyugalmazott országos főrabbi közösen vállalta el.

A koncert plakátja ide kattintva megtekinthető. A koncertsorozatról bővebb információ a www.magazoltan.hu és a www.100templomikoncert.com oldalakon található, jegyvásárlás az Interticket hálózatában lehetséges.
A zene az kell - 11. rész
2011. febr. 14. 21:12
Szakcsi Lakatos Béla arról álmodozva kezdett el zongorázni 9 évesen, hogy híres zeneszerző lesz. Sikerült neki. Stílusteremtő zenéjével igazi hungarikum külföldön, itthon pedig a magyar dzsessz-zene legnagyobb képviselője. Szívügye a roma folklór, művészetében ötvözi a komoly- és a cigányzenét a dzsesszel. Sokoldalúságát jellemzi még, hogy írt folkmusicalt, wordmusicalt és rockoperát is. Vendégek: Dolhai Attila és Horváth Ádám. A zene az kell oldalon megtekinthető a sorozat 11. része.
Végtelen szerelem fotók
2011. febr. 12. 09:24
Ma mutatja be a Madách Színház "Végtelen szerelem" című Valentin napi koncertjét. A főpróbákon készült fotók láthatók az alábbi honlapokon:

7ora7.hu
Viva la Musical
Schmidt Barbara
Port.hu
Zene.hu
Spamalot szereposztás
2011. febr. 10. 18:09
A Madách Színház honlapján megtalálható a Spamalot februári és márciusi előadásainak hivatalos szereposztása.
Végtelen szerelem a Madách TV-ben és az RTL Klub Reggeli műsorában
2011. febr. 10. 07:58
A Madách TV eheti adása a Végtelen szerelem főpróbájára látogatott el. A Valentin napi koncertsorozatról volt szó tegnap az RTL Klub Reggeli című műsorában is, ahol a koncert beharangozójaként Pali és Homonnay Zsolt énekelt egy dalt.
Interjú: Ügyelni a részletekre
2011. febr. 8. 22:44
Az RTV Részletes műsorújság 7. számában címlapinterjút olvashatnak Palival, amely megtalálható az interjúk oldalon "Ügyelni a részletekre" címmel.
A zene az kell - 10. rész
2011. febr. 7. 21:35
Vannak olyan slágerek, amelyek nélkül elképzelhetetlen egy igazi házibuli. A Hungária zenekar 1967-ben alakult, és azóta is töretlenül biztosítja a talpalávalót. A zene az kell legutóbbi adásának vendége Fenyő Miklós, a zenekar alapítója és vezetője, a Hotel Menthol és a Made in Hungária musicalek szerzője. Vendégek: Szandi és Miller Zoltán. A műsor visszanézhető A zene az kell oldalon.
Új fellépési időpontok és változások a naptárban
2011. febr. 2. 20:35
Néhány új fellépéssel bővült a naptár, valamint módosultak a májusi kecskeméti A nyomorultak előadások, továbbá egy időpont a Spamalot esetében is.
Cikkek A nyomorultak kecskeméti színpadra állításáról és szabadtéri premierjéről
2011. jan. 30. 18:10
A Kultúr Kalandor cikkében Cseke Péter A nyomorultak színpadra állítását idézi fel, míg a Baon.hu a musical nyári szabadtéri bemutatásáról, valamint a produkciót illető jövőbeli tervekről ír.
A nyomorultak margisztigeti szereposztása
2011. jan. 29. 13:38
A nyomorultak júliusi előadásainak főbb szerepeiben a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon:

Július 1:

Jean Valjean: Feke Pál
Javert: Miller Zoltán
Marius: Orth Péter
Fantine: Koós Réka
Eponine: Simon Boglárka
Július 2:

Jean Valjean: Feke Pál
Javert: Miller Zoltán
Marius: Orth Péter
Fantine: Molnár Ágnes
Eponine: Réthy Zsazsa
Változások a naptárban
2011. jan. 27. 13:21
Néhány ponton módosultak a Spamalot és a Jézus Krisztus Szupersztár soron következő szériájának előadásai, valamint felkerültek a naptárba A nyomorultak valószínűsített májusi időpontjai is.
Szupersztár időpontok
2011. jan. 23. 17:38
A Jézus Krisztus Szupersztár március-áprilisi szériájából Pali néhány valószínűsíthető előadás időpontja megtalálható a naptárban.
A nyomorultak és Szupersztár jegyvásárlás
2011. jan. 23. 13:50
Megkezdődött a jegyértékesítés A nyomorultak margitszigeti előadásaira. A jegyvásárlási linkek megtalálhatók a naptárban.

A Jézus Krisztus Szupersztár március-áprilisi előadásaira jegyek hétfőn 10:00 órától a Madách Színház jegypénztárában, kedden 13:00-tól interneten kaphatók.
A nyomorultak a Margitszigeten
2011. jan. 18. 23:11
A Margitszigeti Szabadtéri Színpad ezévi programjának egyik kiemelt produkciójaként A nyomorultakat láthatja a közönség a Kecskeméti Katona József Színház előadásában. Pali két alkalommal, július 1-jén és 2-án lép színpadra Jean Valjean szerepében. Javert felügyelőt mindkét előadáson Miller Zoltán játssza.
Feke Pál örül a megbízásnak: most még inkább odateszi magát
2011. jan. 17. 00:07
A STOP.hu oldalon interjút olvashatnak Palival, amelyben többek között az Önkéntesség Európai Éve nagyköveti tisztségéről nyilatkozik.
A zene az kell - 9. rész
2011. jan. 16. 23:58
Nagy problémája a magyar zenés színházaknak, hogy ritkán születnek új, igazán sikeres hazai alkotások. Az Anna Karenina vagy az Abigél csak két példa arra, ahogyan Kocsák Tibor próbálja ezt az űrt betölteni. Bármerre is nézünk az országban, darabjait nagy sikerrel játsszák. A Zene az kell eheti adásában a Madách Színház zenei vezetőjével, Kocsák Tiborral beszélgetünk. Vendégek: Miklós Tibor és Sasvári Sándor. A műsort A zene az kell oldalon megtekinthetik.
Színészbál Kecskeméten
2011. jan. 15. 09:06
Ma este kerül megrendezésre a Színészbál a Kecskeméti Katona József Színházban, amelynek Pali lesz a házigazdája. Az est bevételét a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is jótékony célra fordítja a színház. A bálról bővebben a Délmagyar.hu cikkében olvashatnak.
Videóklip premier a honlapon
Nagy Gergely - Varga Zoltán: Indulni kell!
2011. jan. 11. 20:52
Több mint fél éve forgatta le Pali első videóklipjét. "Nagy öröm, hogy hosszas várakozás után látható a klip. Picit furcsa volt először Gergő ötlete, hogy az Indulni kell! című számra forgassunk klipet, de azt gondolom, hogy egy igazán izgalmas és érdekes történetet láthatnak a nézők, az elsőre talán "könnyednek" tűnő dal alatt. Nemsokára elkezdjük forgatni az Új világ vár! album egyik legnépszerűbb dalára, a Színes árnyékra is a klipet. Nagyon várom és remélem a nyár elején már látható is lesz." - Feke Pál

A videóklip megtekinthető a kezdőlapon.
A zene az kell - 8. rész
2011. jan. 9. 21:26
Ha valaki, akkor Tolcsvay László biztosan ott volt, amikor a beatzene felütötte a fejét Magyarországon. De hogyan vezetett az út a Fonográf együttestől a Madách Színházig? Mária Evangéliuma, Doktor Herz, Isten pénze. A műsor eheti adásának témáját Tolcsvay László zenés színházi művei adják. Vendégek: Sáfár Mónika és Müller Péter Sziámi. A műsor visszanézhető A zene az kell oldalon.
Mága Zoltán újévi koncertje a Duna TV-n
2011. jan. 9. 10:12
A Duna TV három részletben, január 16-án, 23-án és 30-án 20:05 órai kezdettel közvetíti Mága Zoltán 2011-es újévi koncertjét.
2011-ben középpontban az önkéntesség: Miklósa Erika és Feke Pál nagykövetként állnak az Önkéntesség Európai Éve mellé
2011. jan. 8. 20:24
Konferenciával és egy héten át tartó különleges programokkal veszi kezdetét az Önkéntesség Európai Éve 2011, amelynek nemzetközi nyitórendezvényét tartották ma délelőtt a Millenáris Teátrumban. A megnyitón mutatták be az Önkéntesség Éve magyar nagyköveteit is...

A Viva la Musical cikke a megnyitóról az Önkéntesség Európai Éve oldalon olvasható.
Miss Saigon plakát
2011. jan. 7. 19:42
A Miss Saigon soproni előadásainak plakátja ide kattintva megtekinthető.
Új időpontok a naptárban
2011. jan. 6. 22:25
A naptárban megtalálhatók Pali valószínűsített Spamalot időpontjai a musical február-márciusi előadássorozatán belül, valamint az Országos Musical Kurzus áprilisi miskolci és augusztusi veszprémi gálája, illetve a májusban megrendezésre kerülő énekverseny, ahol Pali zsűrielnökként lesz jelen.

Hivatalossá vált a Miss Saigon budapesti bemutatójának dátuma is: a musicalt először szeptember 15-én láthatja a közönség az Operettszínházban.
Interjú: „Mindig van tovább!”
2011. jan. 6. 22:03
A Cosmopolitanban interjú jelent meg Palival, amely a magazin honlapján is olvasható.
Géniusz ismétlés és Hír TV interjú
2011. jan. 5. 19:12
A Magyar Televízió 2-es csatornája ma este 21:25-től ismétli a Géniusz, az alkimista című három részes minisorozatot, amelynek további két epizódját a január 12-én és 19-én láthatják.

Pali a Hír TV Iskolapélda című adásának vendége volt ma este:

Seniorok nélkül ugyan nincsenek juniorok, de ez fordítva is igaz. Szükség van mintákra és értékekre. A Junior Prima Díjat a Prima Primissima Díj sikerének hatására 2007-ben alapították, és kategóriánként tíz-tíz tehetséges fiatal kaphatja meg a tudomány, a sport, az oktatás és köznevelés, a zene, az irodalom, a színház- és filmművészet, a képzőművészet, az építészet és a sajtó kategóriákban.

A díjazottak közül ma este két tehetséges fiatal, Feke Pál musicalszínész, énekes, és Szmola Richárd orvos, biológus az Iskolapélda vendége.

A műsort ma 23:30-kor és január 7-én 14:30-kor ismétli a Hír TV.

Frissítés:
Az Iskolapélda visszanézhető a Hír TV honlapján.
Az Önkéntesség Európai Évének Nagykövete lett Feke Pál
2011. jan. 5. 02:28
Az idei év az önkéntesség jegyében telik Európa-szerte. Feke Pál mellett Miklósa Erika operaénekesnő az Önkéntesség Európai Évének Nagykövete. A követek feladata felhívni a figyelmet az önkéntesség fontosságára, az összetartásra, az egymásra való odafigyelésre.

"Hihetetlen nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy az Önkéntesség Európai Évének Nagykövete lehetek! Ez egy nagyon komoly és felelősségteli feladat! Azt gondolom, hogy a mai rohanó világunkban fontos felhívni a figyelmet az önkéntességre és arra, hogy figyeljünk oda végre egymásra, legyen szó az élet bármely területéről. Kérem látogassák a www.onkentesseg2011.hu oldalt, ahol pontos felvilágosítást kaphatnak az Önkéntesség Európai Évéről." - Feke Pál

A hivatalos megnyitó január 8-án, szombaton 10:00 órakor lesz a Millenáris Teátrumban. E nyilvános rendezvény keretében jelentik be a nagyköveteket is. A megnyitón részt vesz Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök, valamint az Európai Bizottság alelnök asszonya, Viviane Reding.

A honlap hírek menüpontjából elérhető az Önkéntesség Európai Éve 2011 oldal, ahol további információt, valamint az év során folyamatosan bővülő híreket találhatnak az Európai Évvel kapcsolatban.
Mága Zoltán újévi koncertje - cikkek és fotók az eseményről
2011. jan. 3. 23:58
Mága Zoltán harmadik alkalommal tartott újévi koncertet a Papp László Budapest Sportarénában, amelyen ezúttal Pali is fellépett sztárvendégként.

A koncertről bővebb beszámolókat valamint fotókat az alábbi honlapokon találnak:

Zene.hu: cikk és galéria
Stop.hu: cikk és galéria
BellaCafe.hu: cikk és galéria
NICE.hu galériák: koncert (1. rész,
2. rész); fogadás

RTL Klub riport
A zene az kell - 7. rész
2011. jan. 2. 12:15
Míg A zene az kell előző adása Szörényi Levente előadóművészi pályafutásába nyújtott betekintést, az eheti műsor zeneszerzői munkásságára fókuszál. István, a király, Veled, Uram!, Atilla - Isten kardja, Árpád népe - Szörényi Levente Kerényi Imre rendező és Kiss Eszter Veronika zenetörténész társaságában idézi fel rockoperái születésének hátterét. A műsor megtekinthető A zene az kell oldalon.