2010. OKTÓBER - DECEMBER
FEKE PÁL HIVATALOS HONLAPJA
Junior Prima Díj
2010. dec. 31. 11:08
Pali év végén komoly kitüntetésben részesült, hiszen színház- és filmművészet kategóriában megkapta a harminc éven aluliak tehetségének és munkájának elismerésére létrehozott Junior Prima Díjat. A szakmai zsűri huszonöt jelölt közül tíz fiatal művészt nevezett meg. Pali elsőként kapta meg a díjat annak létrejötte óta a zenés színészek között. Ez alkalomból összeállítást láthatnak Pali néhány eddigi alakításából a legújabb szerep, a Miss Saigon zenéjére – aláfestésként John híres dala, a Bui Doi szól.

Megasztár duett döntő
2010. dec. 30. 15:29
A TV2 immár ötödik alkalommal hirdette meg énekes tehetségkutató versenyét, a Megasztárt. A döntők során a legjobb hat közé jutott versenyzők ezúttal is neves duettpartnerek oldalán mutathatták meg tudásukat. Pali olyan előadókhoz csatlakozva vállalta a felkérést az élő adásban való szereplésre, mint Miklósa Erika, Bereczki Zoltán, Ganxsta Zolee, Molnár Ferenc „Karamel” és Dér Heni. Szíj Melinda partnereként Pali a Valami Amerika 2 híres betétdalát, a Magányos csónak című slágert énekelte.

A nyomorultak – Jean Valjean szerepében Kecskeméten
2010. dec. 29. 13:32
Mindössze egy héttel a Jézus Krisztus Szupersztár premierje után Pali újabb főszerepben, Jean Valjeanként mutatkozott be; a Kecskeméti Katona József Színház a világ egyik legnagyobb sikerű musicaljét, az idén 25. évfordulóját ünneplő A nyomorultakat állította színpadra Korcsmáros György rendezésében. Victor Hugo monumentális regényének musical adaptációja egyedülálló látványvilággal kel életre. Az előadás egyik legmegindítóbb pillanata Jean Valjean imája: a harc előestéjén Valjean Marius életéért fohászkodik a barikád tövében.

Jézus Krisztus Szupersztár a Madách Színházban
2010. dec. 28. 13:59
Pali 2003-ban huszonkét évesen, a világon talán legfiatalabbként játszhatta el először Andrew Lloyd Webber legendás műve, a Jézus Krisztus Szupersztár címszerepét. Az azóta eltelt néhány évben végigkísérte Pali pályafutását a darab, míg ez év szeptemberében Szirtes Tamás felkérésére léphetett a Madách Színház színpadára Jézus szerepében. A klasszikus bibliai történetet bemutató rockoperát ezúttal is modern feldolgozásban láthatja a közönség, amelynek fénypontja a musicalirodalom egyik legnehezebb áriája, a Gethsemane.

Országos Musical Kurzus gála a Vörösmarty Színházban
2010. dec. 27. 12:02
Ötödik évéhez érkezett az Országos Musical Kurzus, amely a zenés színház iránt érdeklődő fiatalok számára ad lehetőséget, hogy nyaranta néhány héten át ízelítőt kapjanak a musicalek világából, a kurzust záró gálára való felkészülés során valódi próbafolyamat részesei lehessenek. A székesfehérvári Vörösmarty Színházban megrendezett gálán számos musical ismert dallamai csendültek fel a tanulók és felkészítő tanáraik tolmácsolásában: Rómeó és Júlia, Abigél, Oliver, A dzsungel könyve, A muzsika hangja, Aida, Szép nyári nap, We Will Rock You. Pali ez utóbbi musical egyik dalát, a Bohemian Rhapsody-t énekelte.

Szupersztár interjú a Kossuth Rádióban
2010. dec. 26. 17:28
A Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának mai adásában Pali, Szirtes Tamás és Serbán Attila beszélt a Jézus Krisztus Szupersztárról. Az interjú meghallgatható a Magyar Rádió hangtárában.
Trója – a Lovas Színház bemutatója Komáromban
2010. dec. 26. 17:21
A Lovas Színház idén ünnepelte fennállásának ötödik esztendejét, amely alkalomból világpremier színhelye volt Komárom városa: Koltay Gergely és Szűts István Trója című musicaljét mutatta be Pintér Tibor és társulata az Igmándi erőd falainál. A negyven lovast, harci szekereket, kaszkadőröket és harcművészeket is felvonultató látványos produkció Trója legendás ostromát idézte meg olyan színészek közreműködésével, mint Janza Kata, Földes Tamás, Papadimitriu Athina és Buch Tibor. Pali Priamosz trójai királyként lépett színpadra; az idős uralkodó párbajban elesett fia holttestéért könyörög Akhilleusz előtt – Egyszer minden véget ér.

István, a király Kecskeméten és Budapesten
2010. dec. 25. 12:58
E hónap az István, a király jegyében telt, hiszen A Társulat két fesztivál keretében is színpadra lépett a rockopera jubileumi előadásával: Cseke Péter, a kecskeméti színház igazgatója kezdeményezése nyomán megrendezett Kecskeméti Országos Zenés Színházi Találkozó nyitó produkciójaként láthatta a közönség a Szörényi-Bródy művet Pali címszereplésével a város főterén; valamint az immár 17. évét ünneplő Ferencvárosi Fesztivál egyik kiemelt rendezvényeként két alkalommal is az Albert Ferenc Stadionban Budapesten.

Csináljuk a Fesztivált döntő
2010. dec. 24. 11:32
A közönség tavasszal három hónapon át követhette a Petőfi Csarnokban és a Story4 TV műsorán a Csináljuk a Fesztivált hatodik, külföldi filmslágereket felvonultató sorozatát, amelyben Pali négy dallal is szerepelt. Az előző szériában elért győzelme után Pali ezúttal második helyen végzett a május 30-án rendezett döntőben Bryan Adams (Everything I Do) I Do It for You című dalával, amely a Robin Hood betétdalaként vált világszerte ismertté, és Pali Új világ vár albumán is szerepel, Végtelen csend címmel.

1001 Jézus: Az oltárképektől a musicalig
2010. dec. 23. 22:14
A Nők Lapja karácsonyi duplaszáma az ünnep kapcsán a Jézus Krisztus Szupersztár rendezőjét és főszereplőit szólaltatja meg a Madách Színház előadásáról. Pali mellett Gallusz Nikolett, Száraz Tamás, Nagy Balázs és Ádok Zoltán nyilatkozik szerepéről és a karácsonyról.

Feke Pál – Jézus

A szerepről:

– Hiába találkozom sokadszorra a szereppel, én sem mondhatok el mást magamról, mint a legtöbb ember: rengeteget tudok Jézusról, és semmit sem. Rettenetesen nehéz megélni és eljátszani a musicalbeli Jézust, ugyanakkor az egyik legszebb feladat is. Az utolsó vacsora, árulás és feltétlen hűség, korbácsolás, keresztre feszítés... Minden előadáson porrá zúzom magam.

Ha valaki ezt nem sarkig kitárt szívvel, a lélek legtermészetesebb hangjaival próbálja eljátszani, menthetetlenül megbukik. Ezt a szerepet nem lehet technikából megcsinálni, meg kell élni.

Az ünnepről:

Karácsonykor is játszani fogjuk a darabot, úgy érzem, akkor még katartikusabb lesz az élmény a színészek és a nézők számára is. A karácsony számomra a család ünnepe. Közhelynek tűnik, de tényleg nem a csillogó-villogó ajándékoka fontosak ilyenkor, hanem az idő, amelyet együtt tölthetünk a számunkra legkedvesebb emberekkel. Idén a szüleimmel hármasban karácsonyozunk, ahogy gyerekkoromban.


A teljes cikk itt olvasható...
A zene az kell – a Duna Televízió magazinműsora
2010. dec. 23. 18:08
Tizenhat részes sorozatot indított a Duna Televízió, amely a zenés színházak világába kalauzolja a nézőt. A műsor címét a Valahol Európában egyik dala adta: A zene az kell – avagy középpontban a színház és a zene találkozása, annak szépségeivel és kihívásaival együtt. Pali műsorvezetőként járta be az ország számos színházát, és a repertoáron futó musicaleken, rockoperákon és operetteken keresztül mutatta be a színpadok világát és a kulisszák mögött folyó munkát. A műsorban megszólaltak színészek, szerzők, rendezők, de ugyanúgy megismerhettük a háttérben esténként az elődások sikeréért dolgozó sminkesek, ügyelők, súgók szerepét is.

Az első filmszerep: Géniusz, az alkimista
2010. dec. 22. 17:02
E hónap elején tűzte műsorára három estén át a Magyar Televízió a Géniusz, az alkimista című filmet. A misztikus történetet feldolgozó minisorozat Pécsett játszódik: az alkotók célul tűzték ki a 2010-es évben Európa Kulturális Fővárosa címet betöltő város történelmi és kulturális örökségének bemutatását is. A nagyszabású produkció főszerepeiben Alföldi Róbert, Stohl András, László Zsolt és Tenki Réka látható. Pali karrierje első filmszerepét kapta a sorozatban, amelynek főcímdalát is énekelte.

Újra SingSingSing gála Veszprémben: Megírva a csillagokban
2010. dec. 21. 18:28
Az óriási sikerre való tekintettel a Veszprémi Petőfi Színház folytatta előző évi musical gáláját: megújult műsorral, díszlettel és jelmezekkel, a megszokott neves előadókkal tért vissza a SingSingSing a veszprémi teátrum színpadára. A közönség ezúttal olyan művekből láthatott részleteket, mint A nyomorultak, Jekyll és Hyde, Macskák, Szép nyári nap, Diótörő és Egérkirály, Mamma Mia, We Will Rock You és Aida. Pali ez utóbbi musical két dalával is színpadra lépett: Az ég a bátrakhoz áll mellett a musical legismertebb duettjét, a Megírva a csillagokban című dalt énekelte Füredi Nikolettel.

Koncert a Katona József Színházban:
Új világ vár
2010. dec. 20. 17:58
2009 tavaszán jelent meg Pali harmadik szólólemeze Új világ vár címmel. A világslágereket és eredeti dalokat tartalmazó album több szempontból is mérföldkő Pali életében. Először tett műfaji kirándulást a könnyűzene felé, amelyen a közönség is vele tartott: a lemez 12 héten át szerepelt a MAHASZ eladási listájának első tíz helyezettje között, és két héten át vezette is azt. Az ennek eredményeként érdemelt aranylemezt Pali január végén, a Kecskeméti Katona József Színházban tartott koncertjén vehette át. Ez alkalomból szólal meg a koncertturné fotóival illusztrált címadó dal: Új világ vár.

Visszatekintő 2010
2010. dec. 19. 20:15
2010 utolsó tizenkét napján minden hónap egy-egy különleges eseményét kiragadva búcsúztatjuk az évet. December 20-tól naponta rövid összefoglalót tekinthetnek meg Pali elmúlt évének kiemelkedő pillanatairól.
A zene az kell - 6. rész
2010. dec. 19. 18:42
Az Illés és a Fonográf együttes frontembere, zeneszerző, szövegíró. Nevéhez köthetőek a legnagyobb magyar beat slágerek és a legismertebb, mára kultikussá vált rockoperák is, mint például az István, a király. Szörényi Levente életének egyik fontos megjelenési formáját, az előadóművészit, ez év december 28-án egy nagyszabású szóló koncerten fejezi be. A most 65 éves művész legnagyobb slágereinek történetét, előadóművészi oldalát ismerhetik meg a Zene az kell hatodik adásában. Vendégek: Kovács Kati és Halmos Béla. A műsor visszanézhető A zene az kell oldalon.
A hétvége televíziós szereplései
2010. dec. 13. 18:59
A zene az kell szombati adásában Pali vendégei Jávori Ferenc "Fegya", a Budapest Klezmer Band vezetője, a műfaj legnevesebb hazai képviselője, valamint Béres Attila rendező és Győrfi Anna színésznő voltak. A beszélgetés témája a klezmer zene színpadi művekben való megjelenése.

A TV2 Reggeli gondolatok című műsorában vasárnap reggel Pali és Csengeri Attila beszéltek a Jézus Krisztus Szupersztárban alakított címszerepükről.

A Társulat visszatekintő sorozatának utolsó részében Gundel Takács Gábor Szulák Andreával és Kerényi Miklós Gáborral beszélgetett A Társulatról.

A műsorok visszanézhetők A zene az kell oldalon, valamint a videótárban.
Mága Zoltán Újévi Koncert plakát
2010. dec. 13. 18:42
Mága Zoltán Újévi Koncertjének plakátja ide kattintva megtekinthető.
Jegyvásárlás A nyomorultak következő előadásaira
2010. dec. 12. 00:30
Megkezdődött a jegyértékesítés A nyomorultak januári és februári előadásaira. Pali időpontjai és a jegyvásárlási linkek megtalálhatók a naptárban.
Reggeli gondolatok: Jézus Krisztus Szupersztárok a stúdióban
2010. dec. 11. 09:08
Pali és Csengeri Attila vasárnap 5:35-től a TV2 Reggeli gondolatok című műsorának vendége lesz.
Tehetséggel Sáfárkodók - vendég: Feke Pál
2010. dec. 10. 09:42
2011-ben új sorozatot indít a Madách Színház "Tehetséggel Sáfárkodók" címmel. A zenés beszélgetések házigazdája Sáfár Mónika, aki a Madách Színház művészeit látja vendégül a Tolnay Szalonban. 2011. február 25-én 19:30 órai kezdettel Pali lesz az est vendége. Az esemény plakátja ide kattintva megtekinthető.
Új időpontok a naptárban
2011. dec. 9. 18:57
A Kecskeméti Katona József Színház a január-februári sorozat után 2011. május 13. és 29. között összesen 15 alkalommal tűzi műsorára A nyomorultakat. Az időpontokat megtekinthetik a naptárban.

Szintén megtalálhatók a Miss Saigon augusztusi előadásainak dátumai, valamint az internetes jegyvásárlási linkek. A soproni szabadtéri bemutatót követően a kőszínházi előadásokat 2011. szeptember 14-től láthatja a közönség a Budapesti Operettszínházban.
Dolhai Attila és Feke Pál egy színpadon!
Gigantikus Miss Saigon Sopronban
2010. dec. 8. 19:22
Sztárszereposztás a Budapesti Operettszínház és a soproni MKB Musical Aréna közös produkciójában! 2011. augusztus 19-20-21-én kel új életre Claude-Michel Schönberg legendás musicalje, a Miss Saigon a hatalmas soproni szabadtéri színpadon. KERO® rendezésében Dolhai Attila és Feke Pál először lép színpadra egy előadásban.

A produkciót beharangozó december 7-i sajtótájékoztatón Kerényi Miklós Gábor – KERO®, a Budapesti Operettszínház főigazgatója, a produkció rendezője felidézte, hogy a Miss Saigon 1989-es ősbemutatója óta több tízezerszer ment szerte a világon, s a 10 legtöbbet játszott musical között van.
A cikk folytatása...

Az Operettszínház honlapján néhány perces videó látható a sajtótájékoztatóról.
A legenda újraéled – másfél évtized után ismét Magyarországon a Miss Saigon
2010. dec. 8. 00:11
A Viva la Musical honlap cikke a sajtótájékoztatóról:

Claude Michel Schönberg, Alain Boublil és Richard Maltby musicalje, a Miss Saigon 17 évvel a Szegedi Szabadtéri Játékok 1994-es előadássorozata után 2011 augusztusában újra bemutatásra kerül, ezúttal Sopronban. Az előadás két férfi főszerepét Dolhai Attila és Feke Pál játssza.

Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója sajtótájékoztató keretében jelentette be ma, hogy ismét megrendezi a musicalirodalom egyik legnagyobb sikerű darabját, a Miss Saigont. (A sajtótájékoztatón készült fotóinkat itt tekinthetik meg.) Kero először 1994-ben Szegeden, majd a szabadtéri bemutatót követően az Operettszínházban állította színpadra az előadást, akkor Bíró Eszter, Csengeri Attila, Sasvári Sándor és Kaszás Attila főszereplésével.

A vietnami háború idején játszódó musical Giacomo Puccini Pillangókisasszony című legendás operájának újragondolása, amely egy amerikai katona és egy vietnami lány tragikus szerelmét mutatja be a hetvenes évek Saigonjában. Az 1989-es londoni premier után a darab óriási sikert ért el a Broadway-n is, ahol a mai napig a tíz leghosszabb ideig játszott musical egyike.

A cikk folytatása...

További írások olvashatók a sajtótájékoztatóról a következő honlapokon:

Fidelio.hu
fmh.hu
Szupersztár szereposztás
2010. dec. 7. 23:57
A Madách Színház honlapján megtalálható a Jézus Krisztus Szupersztár decemberi és januári előadásainak hivatalos szereposztása.
Miss Saigon - az Operettszínház új bemutatója Sopronban
2010. dec. 7. 12:28
2011. augusztus 19-20-21-én mutatja be a Budapesti Operettszínház Claude-Michel Schönberg, Alain Boublil és Richard Maltby nagy sikerű musicaljét, a Miss Saigont az MKB Musical Aréna szabadtéri színpadán Sopronban.

Chris szerepét Dolhai Attila, Johnt Feke Pál játssza. A két színész először lép színpadra egy produkcióban. Az előadást Kerényi Miklós Gábor rendezi.
Mága Zoltán budapesti újévi koncertje
2010. dec. 6. 21:35
Mága Zoltán nagyszabású koncerttel köszönti 2011. első napját a Papp László Budapest Sportarénában. A gála programját klasszikus zene, opera, operett, musical és könnyűzenei produkciók színesítik.

Az est fellépő művészei: Komlósi Ildikó, Érdi Tamás, Fekete Attila, Zséda, Ádok Zoltán, Feke Pál, Pataky Attila, Galambos Lajos, Nyári Károly és lányai, valamint a Budapesti Operettszínház művészei: Oszvald Marika, Dancs Annamari és Kerényi Miklós Máté. Rendező: Kerényi Miklós Gábor.

A koncertről bővebb információt Mága Zoltán honlapján találhatnak.
Társulat extra - 4. rész
2010. dec. 6. 20:02
A Társulat visszaemlékező műsorának negyedik részében Gundel Takács Gábor Alföldi Róbert volt zsűritaggal, a Nemzeti Színház igazgatójával idézte fel a döntők néhány emlézetes pillanatát. Az adás megtekinthető a videótárban.
A zene az kell - 4. rész
2010. dec. 5. 22:28
A zene az kell eheti adásának vendégei: a rockopera és musical itthoni megteremtésében kulcsszerepet játszó Rockszínház alapítója, Várkonyi Mátyás, valamint Nagy Viktor, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Szemenyei János színész. A műsor visszanézhető A zene az kell oldalon.
Társulat extra - 3. rész
2010. nov. 29. 08:55
A Társulat visszatekintő sorozatának harmadik részében Kocsák Tibor, a szereposztó műsor zsűritagja, a Madách Színház zenei vezetője volt Gundel Takács Gábor beszélgetőpartnere. Az adás megtalálható a videótárban.
Spamalot február-márciusban
2010. nov. 23. 22:55
A Madách Színház legközelebb 2011. február 24. és március 6. között 13 alkalommal tűzi műsorára a Spamalotot. Az előadás időpontok megtalálhatók a naptárban.

A jegyértékesítés november 29-én 10:00 órától kezdődik a színház jegypénztárában, valamint november 30-án 13:00-tól interneten.
Társulat extra - 2. rész
2010. nov. 22. 21:42
A Társulat visszatekintő műsorának második részében Gundel Takács Gábor Cseke Péterrel, a kecskeméti Katona József Színház direktorával beszélgetett. Középpontban a teátrum aktuális évadjának fő bemutatója, A Társulat több tagjának szereplésével színpadra állított A nyomorultak. Az adás visszanézhető a videótárban.
Megasztár próba és döntő fotók
2010. nov. 22. 21:25
A Megasztár duett döntőjének próbáján és az élő adás során készült fotók megtekinthetők a TV2 honlapján valamint a galériában.
A zene az kell - 3. rész
2010. nov. 21. 21:03
A Zene az kell eheti adásában a magyar operett témakörét folytatva Bordás Barbara, Kerényi Miklós Gábor és Boncsér Gergely beszélgetett az új generációs operett szerzőkről, a műfaj jövőjéről és a fiatalok szerepéről. A műsor megtekinthető A zene az kell oldalon.
Megasztár videó
2010. nov. 20. 08:35
Pali duettje Szíj Melindával a Valami Amerika 2 Magányos csónak című betétdala volt. A produkció visszanézhető a TV2 honlapján.
Változások és új időpontok a naptárban
2010. nov. 20. 08:24
Néhány esetben módosultak Pali tervezett Jézus Krisztus Szupersztár és A nyomorultak előadásai. Az időpontok megtalálhatók a naptárban.

Pali vendégként szerepel Mága Zoltán Újévi Koncertjén 2011. január 1-jén a Papp László Budapest Sportarénában.
Interjú: Junior Prima Díjat kapott Feke Pál
2010. nov. 19. 07:21
A Blikk.hu-n rövid interjút olvashatunk Palival a Junior Prima Díjról, valamint szerepléséről a Megasztár duett döntőjében.
Junior Prima Díj cikkek és fotók
2010. nov. 17. 23:32
Tíz fiatal tehetséget tüntettek ki Junior Prima Díjjal színház- és filmművészet kategóriában kedden az Uránia Nemzeti Filmszínházban – köztük Feke Pál színész-énekest.

A Prima Primissima kuratóriuma 2007-ben alapította a Junior Prima Díjat, amellyel az életműdíjjá nemesült szenior kitüntetés mellett a harminc éven aluliak tehetségének és munkájának elismerését, valamint a kiemelkedő teljesítmény további ösztönzését tűzte ki célul.

A zsűri 25 jelölt közül nevezte meg a színház- és filmművészet kategória ezévi tíz díjazottját. A fiatal tehetségek Kincsemet, a legendás magyar versenylovat ábrázoló kristály plakettet, valamint fejenként 7000 eurós pénzdíjazást vehettek át kedden ünnepélyes keretek között az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A kitüntetett művészek egyike Feke Pál, aki elsőként kapta meg a díjat annak létrejötte óta a zenés színészek között. „Azt hiszem ennél nagyobb elismerést nem is kaphat az ember így 29 évesen. Az, hogy egy ilyen komoly szakmai díjat elsőként kaphattam mint színész-énekes, óriási dolog! Nagy büszkeség ez nekem.” – nyilatkozta Feke Pál.

A cikk folytatása...

A Dívány.hu cikket és fotógalériát közölt a díjátadásról.
Megasztár - Megamánia
2010. nov. 17. 22:41
Pali és duettpartnere, Szíj Melinda közös interjúja a tegnap esti Megamánia műsorban megtekinthető a TV2 honlapján.
Pali Junior Prima díjat kapott
2010. nov. 16. 20:48
Pali a Prima Primissima fiatalok elismerésére létrehozott Junior Prima díjának egyik idei nyertese színház- és filmművészet kategóriában - elsőként a zenés színészek között.

A díjazottak teljes listája valamint bővebb beszámoló a ma délutáni díjátadásról a Híradó.hu és a Kultúra.hu honlapon olvasható. További információ a Junior Prima díjról a Prima Primissima honlapján.
Megasztár duett döntő párosítás
2010. nov. 16. 20:39
Pali a Megasztár péntek esti duett döntőjében Szíj Melinda partnereként lép színpadra. A további párosítások a TV2 honlapján olvashatók.

Pali ma este a TV2 Megamánia című adásának vendége lesz 23:25-től.
Társulat extra - 1. rész
2010. nov. 15. 23:10
A Társulat - A legemlékezetesebb pillanatok 1. részében Gundel Takács Gábor a szereplők és Szirtes Tamás társaságában idézte fel a Társulat döntők több produkcióját. A beszélgetés egyik fő témája a Madách Színházban nemrég bemutatott Jézus Krisztus Szupersztár volt. A műsor megtekinthető a videótárban.
Pali a Megasztár 5 duett döntőjében
2010. nov. 15. 00:02
A Megasztár 5 következő élő döntőjében szerepel Feke Pál, Miklósa Erika és Bereczki Zoltán is, akik vállalták, hogy duettet énekelnek a tehetségkutató döntőseivel. A különleges döntőt november 19-én, pénteken 20:40-től közvetíti a TV2.
A zene az kell - 2. rész
2010. nov. 14. 23:57
A zene az kell 2. adásában Pali Rálik Szilvia operaénekesnővel, Alföldi Róbert rendezővel és Faragó András színművésszel beszélgetett az operett hőskoráról, a legnagyobb magyar operett szerzőkről és darabjaik titkáról. A műsor visszanézhető A zene az kell oldalon.
A zene az kell - 1. rész
2010. nov. 7. 13:02
A zene az kell oldalon megtalálható a műsor második sorozatának első része.
Holnap indul A zene az kell
2010. nov. 5. 19:52
A Duna TV holnap 19:00 órától vetíti A zene az kell második szériájának első adását. A műsor ismertetője:

Nemcsak 12 jazz-lemez valamint temérdek pop- és filmsláger írója, de 3 klasszikussá vált zenés színpadi mű szerzője is Dés László (Dzsungel könyve, Sose Halunk meg, Valahol Európában). E színházi sikereiről beszélgetünk a szerzővel.
Vendégek: Hegedűs D. Géza és Nemes István.
A Társulat: A legemlékezetesebb pillanatok november 14-től
2010. nov. 2. 16:56
A Társulat visszatekintő műsorsorozat első adása november 14-én 21:00 órától lesz látható az m1-en. Bővebb információ a Port.hu oldalon.
Szerelemkoncert jegyvásárlás
2010. okt. 28. 19:03
Jövő héten megkezdődik a jegyértékesítés a Madách Színház "Végtelen szerelem" című Valentin napi koncertjeire: jegyvásárlásra kedden, november 2-án 10:00 órától a színház jegypénztárában, november 3-án 13:00-tól pedig interneten lesz lehetőség. A koncert időpontok megtalálhatók a naptárban.
"A zene az kell" november 6-tól
2010. okt. 25. 14:12
"A zene az kell" második sorozata november 6-án indul a Duna Televízióban. A műsort szombat esténként 19:00 órától vetíti a csatorna. Az adások időpontjai megtalálhatók a naptárban.
Társulat visszaemlékezés a Magyar Televízióban
2010. okt. 24. 23:21
A Magyar Televízió november 7-től öt vasárnapon át vetíti visszaemlékező műsorsorozatát A Társulatról, amely során részleteket láthatnak a showműsor legemlékezetesebb pillanataiból, valamint a stúdióban a húsz döntős beszélget az elmúlt két és fél év eseményeiről.

Műsorvezető: Gundel Takács Gábor

Vendégek: Alföldi Róbert, Szirtes Tamás, Cseke Péter, Kerényi Miklós Gábor, Kocsák Tibor és Szulák Andrea
Végtelen szerelem: Szerelemkoncert Valentin napon a Madách Színházban
2010. okt. 24. 19:21
A Madách Színház Valentin napi koncertjének bemutatójára 2011. február 12-én kerül sor Végtelen szerelem címmel. A koncert további időpontjai megtalálhatók a naptárban. A produkcióról bővebb információ olvasható itt: Végtelen szerelem
Szupersztár werkfilm ismétlés
2010. okt. 23. 09:03
Az RTL Klub vasárnap 12:40-től ismét műsorára tűzi a Jézus Krisztus Szupersztárról készült werkfilmet.
Szupersztár jegyvásárlás
2010. okt. 22. 12:27
Október 25-én, hétfőn 10:00-kor kezdődik a jegyértékesítés a Jézus Krisztus Szupersztár decemberi és januári előadásaira a Madách Színház jegypénztárában. Az internetes jegyvásárlásra október 26-án 13:00-tól lesz lehetőség.

A Szupersztár előadások időpontjai megtalálhatók a színház honlapján, valamint Pali tervezett előadásai a naptárban.
Spamalot szereposztás
2010. okt. 20. 18:40
A Madách Színház honlapján megtekinthető a Spamalot októberi és novemberi előadásainak hivatalos szereposztása.
Spamalot szereposztás változás
2010. okt. 15. 16:51
Pali november 5. helyett november 2-án, kedden játszik a Spamalotban. A további előadás időpontok megtalálhatók a naptárban.
TV2 - Mokka: Mindent A nyomorultak c. darabról
2010. okt 14. 10:48
A Mokka ma reggeli interjúja Palival A nyomorultakról megtekinthető a TV2 honlapján és a videótárban.
Így készült: Jézus Krisztus Szupersztár
2010. okt. 14. 08:59
A Jézus Krisztus Szupersztárról készült werkfilm visszanézhető az RTL Klub honlapján, valamint megtalálható a Szupersztár oldalon és a videótárban is.
Szerelemkoncert Valentin napon a Madách Színházban
2010. okt. 13. 21:16
A Madách Színház új produkciót mutat be "Szerelemkoncert Valentin napon" címmel. A koncerten fellép többek között: Feke Pál, Nagy Sándor, Gallusz Nikolett, Polyák Lilla, Homonnay Zsolt és mások. A 2011. február 12-i bemutatót követően további nyolc előadást tervez a színház. A produkció rendezője Szerednyei Béla, zenei vezetője Kocsák Tibor.
Az Összefogás Estje a Veszprémi Petőfi Színházban
2010. okt. 13. 20:47
Az Ajka, Kolontár és Devecser térségében bekövetkezett súlyos katasztrófa károsultjainak megsegítésére jótékonysági estet tart a Veszprémi Petőfi Színház október 25-én (hétfőn) 19 órakor. Az Összefogás Estje című rendezvényen a teátrum tagjai mellett veszprémi és országosan ismert művészek, közéleti emberek szerepelnek.

Az eseményen többek között színpadra lép Jókai Anna írónő, Melocco Miklós szobrászművész, Dr. Márfi Gyula érsek, Zelnik József, néprajzkutató, Csík János zenész, a Mendelssohn Kamarazenekar, Ákos, Feke Pál, Varga Miklós, Keresztes Ildikó, Vastag Csaba és Vastag Tamás énekesesek, valamint Blaskó Péter, Eperjes Károly, Kubik Anna, Kéri Kitty, Oberfrank Pál és Szalma Tamás színművészek. A rendezvény fővédnöke: dr. Navracsis Tibor, miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter.

Az estre 5, 10, és 15 ezer forintos belépők válthatók, a bevételt a katasztrófa károsultjainak megsegítésére utalja a Veszprémi Petőfi Színház.

Forrás: Veszprémi Petőfi Színház honlapja
TV2 - Mokka: Pali A nyomorultakról
2010. okt. 13. 14:06
Pali holnap reggel a TV2 Mokka című műsorának vendége lesz, amelyben A nyomorultakról beszél. Az interjúra várhatóan 08:25-kor kerül sor.
RTL Klub - Reggeli: Két Jézus egy helyen
2010. okt. 12. 21:13
Az RTL Klub Reggeli című műsorának holnapi adásában a Jézus Krisztus Szupersztárról készült werkfilmről beszél Pali és Tóth Attila. Az interjú tervezett időpontja 07:45. A werkfilmet holnap 23:30-kor mutatja be az RTL Klub.

Frissítés:
A beszélgetés Palival és Tóth Attilával visszanézhető az RTL Klub honlapján: Két Jézus egy helyen
Nyomorultak január-februárban
2010. okt. 9. 10:56
Pali valószínűsített 2011. januári és februári Nyomorultak előadásai megtalálhatók a naptárban.
Januári Szupersztár előadások
2010. okt. 8. 20:02
A naptár további januári Jézus Krisztus Szupersztár előadás időpontokkal bővült. Felhívjuk a kedves közönség figyelmét, hogy a naptárban szereplő Szupersztár előadások valószínűsített időpontok!
Nyomorultak kritika
2010. okt. 7. 14:40
Az alábbi linken a Viva la Musical kritikáját olvashatjuk A nyomorultak egyik szeptemberi előadásáról:

Otthonra lelt Kecskeméten A nyomorultak
Folytatódik A zene az kell
2010. okt. 3. 21:23
A nagy érdeklődésre való tekintettel a műsor alkotói és a Duna Televízió úgy döntöttek, hogy folytatódjon A zene az kell magazin a csatornán. A következő 16 részes sorozat a magyar musicalek, rockoperák és operettek szerzőit, alkotóit mutatja be. Az eddigi adásoktól eltérően egy budapesti étterem ad otthont a magazin beszélgetős részeihez, ahol Feke Pál, a műsor házigazdája beszélget a szerzőkkel, ismert musical- és operettszínészekkel, rendezőkkel, szövegírókkal. Bejátszásokat láthatnak színházi előadásokból, valamint zongorakísérettel élő produkciók is helyet kapnak az adásokban. Egy könnyed, családias hangulatú műsort ígérnek az alkotók sok-sok zenével.

Első adás október végén!

1. adás: A Valahol Európában és A dzsungel könyve musicalek szerzője: Dés László; valamint a beszélgetőtársak: Nemes István és Hegedűs D. Géza

2. adás: Magyar operett szerzők 1.rész
Alföldi Róbert, Faragó András és Rálik Szilvia

3. adás: Magyar operett szerzők 2.rész
Kerényi Miklós Gábor, Bordás Barbara és Kerényi Miklós Máté

Alkotók:

Feke Pál - műsorvezető

Nyitrai László - zongorista
Marafkó Bálint - fővilágosító
Gerendai Ferenc - hangmérnök
Nyírő Balázs - operatőr
Romet Róbert - operatőr
Virányi Orsolya - szerkesztő
Horváth Márk - rendező

Heltai Péter - főszerkesztő
Rosta Mária - producer
Interjú: "Szeretem, ha vezetnek"
2010. okt. 2. 19:49
A Fidelio.hu honlapon interjút olvashatunk Palival, amelyben a Jézus Krisztus Szupersztárban és a Nyomorultakban játszott főszerepeiről nyilatkozik.
Megbetegedés!
2010. okt. 1. 20:26
Pali elhúzódó vírusos megbetegedés miatt nem tudja vállalni a Jézus Krisztus Szupersztár szombati és vasárnapi előadásait. A jövő hétre tervezett előadásokról később értesítjük a közönséget.
RTL Klub: Így készült a Jézus Krisztus Szupersztár
2010. okt. 1. 18:47
Az RTL Klub október 13-án 23:30-tól vetíti a Madách Színház Jézus Krisztus Szupersztár előadásának születését bemutató werkfilmet.