2009. OKTÓBER - DECEMBER
FEKE PÁL HIVATALOS HONLAPJA
Ez volt 2009 - december
2009. dec. 31. 15:41
Pali egy kivételesen gazdag évet tudhat maga mögött, amely során az István, a király előadásai, megannyi koncert, fellépés és két színházi bemutató mellett lemezt adott ki egy számára új területen, a könnyűzene műfajában - amely aranylemez lett. Mindennek elismeréseként kapta meg decemberben az Artisjus díját a kortárs magyar zenei életben folytatott kiemelkedő munkájáért. Kívánunk Palinak sok erőt, kitartást, egészséget és boldogságot hogy 2010-ben is annyit tudjon adni a közönségnek, mint az elmúlt egy évben. A kedves látogatóknak pedig ezzel a naptárral kívánunk nagyon boldog új évet!

Ez volt 2009 - november
2009. dec. 30. 21:15
ABBA Show egy kis csavarral, avagy hogyan kerül a képbe Freddie Mercury a svéd együttes legnagyobb slágereit felidéző esten? Természetesen riválisként és pályatársként két dal erejéig, Pali tolmácsolásában. A Fővárosi Nagycirkusz közönsége igazi különlegességeket hallatott Palitól. A Queen legendás énekesét megjelenítve az együttes talán legnagyszerűbb dalát, a Bohemian Rhapsody-t, valamint a We Will Rock You-t énekelte fergeteges sikerrel. Előbbi Pali előkészületben levő új musical lemezén is hallható lesz.

Ez volt 2009 - október
2009. dec. 29. 11:53
A Monty Python csapat ikonikus Gyalog galopp története alapján készült musicalt mutatta be szeptember-októberben a Madách Színház. Pali a musical egyik leghálásabb szerepében, valójában négy nagyon is különböző karakterként mutatkozott be: Dennis, az intellektuális paraszt, Sir Galahad, a lehengerlően bárgyú mosolyú lovag szőke fürtökkel, a vesztére túlságosan kitartó, nagyszájú Fekete lovag, valamint a fia másságát nehezen toleráló, enyhén heves természetű apa. A szerep egyszerre igazi jutalomjáték és komoly színészi feladat. Pali bemutatkozását Kanyó Béla örökítette meg, akinek fotóiból láthatunk montázst Sir Galahad és a Tó űrnője duettjére, a Szóban forgó dalra.

Ez volt 2009 - szeptember
2009. dec. 28. 18:55
Szeptember elején ősbemutató szemtanúja lehetett a Szigetvárra látogató közönség. A szigeti vár kapitányának és védőinek emléket állító, Moravetz Levente által írt és rendezett rock-musical, a Zrínyi 1566 premierjére a legtökéletesebb helyszínen, a vár falai által körülölelt színpadon került sor. A különlegesen szép mű legdrámaibb szerepét Pali alakítja megrázó hitelességgel. Lahib, a janicsár, aki rájön hogy magyar és nem bírja tétlenül nézni, hogy népe a vesztébe rohan. Beszökik a várba hogy segíthessen, mégis árulónak kiáltják ki. A fölötte pálcát törni készülő Zrínyinek bizonygatja: „Magyar vagyok!” A bemutató idején Bencze Attila beszélgetett Palival. Az interjú zárásaként Pali dalát láthatjuk.

Ez volt 2009 - augusztus
2009. dec. 27. 12:39
Pécs a 2010. év európai kulturális fővárosaként már idén is kitüntetett figyelmet élvezett. A többek között Pali közreműködésével készült Géniusz - Az alkimista című sorozat helyszínéül szolgáló város a Szent István napi ünnepségek előestéjén stílszerűen az István, a királynak adott otthont. A Székesegyház előtti téren összegyűlt sokezres tömegnek adta elő a Társulat a rockoperát, Palival a címszerepben. Az esemény felelevenítéseként Schmidt Barbarának az előadáson Paliról készült fotóiból láthatunk montázst a az István, a király dallamaira.

Ez volt 2009 - július
2009. dec. 26. 11:22
Nehéz feladat várt a szegedi Dóm tér színpadára immár második éve visszatérő Társulat két főszereplőjére. Pali és Vadkerti Imre a televíziós műsorban elnyert és az elmúlt több mint egy év megannyi előadása során aprólékosan kidolgozott karaktereiket hátrahagyva szerepet cseréltek egyetlen alkalom erejéig: Pali Koppányt, Imi Istvánt alakította. Mint Szikora János rendező bevezetőjében megfogalmazta, „két nagy tehetségű és egészen különleges, más karakterű művész formálja meg ugyanazokat a szerepeket, és ettől az előadás is más.” A téren ülő háromezer néző így szemtanúja lehetett, amint Pali ezúttal Koppány szerepében tűnik fel a színpadon.

Ez volt 2009 - június
2009. dec. 25. 10:21
Pali egyik szívügye a fiatal tehetségek felfedezése és felkarolása. Ezért vállalta el 2006-ban, hogy az akkor alakult Országos Musical Kurzus egyik felkészítő művészeként nyaranta kéthetes tanfolyam során adja át tudása legjavát a résztvevő fiataloknak, ezzel segítve nekik, hogy megtegyék az első lépést az esetleges musicalszínészi pálya felé. A kurzus diákjai évről évre egy gálakoncerten mutathatják meg színpadon, közönség előtt tehetségüket. Nyár elején Dunaújvárosban láthattuk őket, amint egy színpadon szerepelnek felkészítő tanáraikkal, többek között Palival. Pali a koncerten lemezének egyik legszebb dalát, a Tégy csodát énekelte és varázsolta el a közönséget.

Ez volt 2009 - május
2009. dec. 24. 13:50
A Magyar Televízió Csináljuk a Fesztivált műsorának negyedik sorozata a magyar filmslágerek világába kalauzolta a nézőt. Pali a műsor folyamán a Moziklip, az Olyan szépek voltunk és a Kicsit szomorkás a hangulatom máma ismert dallamai mellett a Honfoglalás Kell még egy szó című betétdalát énekelte, amelyet Demjén Ferenc előadásában ismert meg az ország. A Kell még egy szó méltán emelkedett ki nemcsak a Pali által előadott, hanem a műsorban elhangzó összes dal közül is, és lett a közönség legtöbb szavazatát elnyerve a sorozat győztese.

Ez volt 2009 - április
2009. dec. 23. 12:03
Pali egy állami gondoskodásban élő gyerekeket segítő jótékonysági koncertre fogadta el a felkérést, amelyet a szegedi Dómban rendeztek. A húsvéti témájú orgonaest kereteibe illően Pali Jézus keresztre feszítése előtti vívódását megjelenítve a Gethsemanét énekelte a Jézus Krisztus Szupersztárból. Az esemény különlegességét az adta, hogy hat évvel azután, hogy a legendás Szegedi Szabadtéri Játékokon minden idők legfiatalabb Jézusaként állt színpadra a Dóm előtt, Pali hangja ezúttal magát a templomot töltötte be.


A szegedi Városi TV riportja:
Ez volt 2009 - március
2009. dec. 22. 10:24
A veszprémi Petőfi Színház évadjának egyik kiemelkedő pontja a SingSingSing gála előadássorozata, amelyen Pali sztárvendégként lépett színpadra művésztársai, többek között Füredi Nikolett, Buch Tibor, Vastag Csaba, Keller János mellett. Pali az István, a király dalain kívül a Gethsemanéval érdemelt ki vastapsot minden alkalommal. Az első gálán Pali kuriózumként egyik kedvenc darabja, az Elisabeth Operettszínházas feldolgozásában nem szereplő Hogyha kell egy tánc című dalt énekelte Füredi Nikolettel, és bújt néhány perc erejéig a musical főszereplője, a Halál bőrébe.

Ez volt 2009 - február
2009. dec. 21. 12:35
Pali e hónap elején Sopronban tartotta tavasszal megjelent lemezének bemutató koncertjét. Az Új világ vár címet viselő lemezen ezúttal musicalek helyett a könnyűzenei műfaj kapott helyet világhírű slágerek és saját dalok formájában. Ennek megfelelően a koncert is elsősorban ezekre épült. A több mint két órás programban olyan előadók dalait hallhattuk Pali tolmácsolásában, mint Elton John, Bon Jovi, Michael Bolton, vagy a Journey együttes. A koncerten Szulák Andrea és Charlie léptek fel vendégként. Pali saját bevallása szerint egyik nagy vágya volt Charlie-val énekelni. Mi is lehetett volna tökéletesebb választás erre az alkalomra, mint Charlie egyik legismertebb és legszebb dala: Nézz az ég felé.

Ez volt 2009 - január
2009. dec. 20. 08:59
Andrew Lloyd Webber 60. születésnapját méltó módon ünnepelte a Madách Színház 2008. novemberében egy nagyszabású gálával a Művészetek Palotájában, amelyet maga a mester is megtisztelt jelenlétével. A nagy sikerre való tekintettel a gálát ez év januárjában újra láthattuk a Bartók Béla Hangversenyteremben. Pali két dallal szerepel a műsorban: a Szerelem arcai című Webber-musicalből a Vágy, boldogság, szenvedély, valamint a musicalirodalom legnehezebb dalának méltán nevezett Gethsemane a Jézus Krisztus Szupersztárból a gála igazi fénypontjai. Utóbbival már számtalanszor varázsolta el Pali a közönséget, a Vágy, boldogság, szenvedélyt azonban a Művészetek Palotája falain kívül még nem hallhattuk.

A székesfehérvári szilveszteri program
2009. dec. 20. 01:32
A fehérvári Városház téren megrendezésre kerülő szilveszteri műsor programja megtalálható itt.
Ez volt 2009
2009. dec. 19. 20:01
Alig több mint 12 nap maradt 2009-ből, épp elég arra, hogy minden hónap egy-egy jeles eseményét kiemelve visszatekintsünk Pali elmúlt egy évére. Holnaptól minden nap rövid beszámolóban idézzük fel az év néhány mozzanatát, miközben időnként igyekszünk meglepetésekkel is szolgálni.
Aranylemez lett az Új világ vár!
2009. dec. 17. 17:29
Pali Új világ vár albuma aranylemez lett! Ez Pali harmadik aranylemeze a Best of Musical 1. és az István, a király után, de az első, amelyet szóló lemezért kap. A Viva la Musical cikke itt található.
Beszámoló és fotók a Pepita-díjak átadásáról
2009. dec. 17. 10:23
A Bella Café honlapon rövid beszámoló és néhány fotó látható a Pepita Magazin 2009-es díjainak átadásáról. Pali a Pepita-díj bronz fokozatát kapta.
Artisjus díjazottak
2009. dec. 17. 07:05
A Fidelio.hu oldalon megtalálható az Artisjus Zenei Alapítvány idei díjazottjainak teljes listája. A díjátadás holnap lesz.
Péntek este Pali az ATV Párshow műsorában
2009 dec. 16. 11:24
December 18-án, pénteken Pali az ATV Párshow című műsorában fog szerepelni Berkes Gabriellával. Az 50 perces kvízműsor 22:05-kor kezdődik.
Pali az idei évben három díjat kapott
2009. dec. 14. 21:37
Artisjus Díj 2009
A kortárs magyar zenei életben folytatott kiemelkedő munkájáért, az Artisjus Zenei Alapítvány kuratóriumának szavazása alapján.

Művészek Magyarországért Díj
Az év könnyűzenei előadója 2009.
Szakmai elismerés közönségszavazás alapján.

Pepita Díj 2009
Közönségszavazás alapján.

Pali a díjakkal kapcsolatosan szerepelt a 6 órai tea mai adásában az m1-en. A műsor megtekinthető az MTV videótárban.
Interjú a Viva la Musical oldalon: Pali 2010 tavaszán újabb lemezt tervez
2009. dec. 14. 17:37
A Viva la Musical oldalon megjelent interjúban Pali többek között a jövő áprilisi megjelenéssel tervezett új lemezéről nyilatkozik, amelyre ezúttal ismét musical dalok kerülnek fel olyan művekből, mint a Padlás, Valahol Európában, We Will Rock You, Jekyll és Hyde vagy a Jézus Krisztus Szupersztár.
Szulák Adrea koncertje karácsonykor az m1-en, vendégként Palival
2009. dec. 12. 18:46
Szulák Andrea 2008. december 11-én a Művészetek Palotájában rendezett koncertjét december 25-én tűzi műsorára az m1. A koncerten Pali vendégként lépett fel, és Frank Sinatra My Way című dalát énekelte.
Aida a Margitszigeten 2010-ben
2009. dec. 11. 19:26
2010. nyarán újra műsorra tűzi a Margitszigeti Szabadtéri Játékok az Aidát. A musicalt a tervek szerint július 2-án láthatja a közönség. A szereposztásról egyelőre nincs információ. Bővebben itt.
St. Martin koncert Székesfehérváron
2009. dec. 9. 12:48
A Fejér Megyei Hírlapban jelent meg egy rövid cikk és interjú Palival a december 29-i St. Martin koncerttel kapcsolatban, ahol Pali vendégként fog fellépni.
Időpontváltozás! A kecskeméti koncert 2010. január 25-én lesz megtartva
2009. dec. 5. 00:41
Pali dec. 7-i kecskeméti koncertje megbetegedések miatt elmarad. A koncertet új időpontban, 2010. január 25-én láthatja a közönség a Katona József Színházban. A decemberre megvásárolt jegyek érvényesek a januári időpontra. Internetes jegyvásárlás továbbra is a Ticket Express honlapján lehetséges.
SingSingSing gála jegyvásárlás
2009. dec. 3. 21:21
Megkezdődött a jegyvásárlás a január 22-23-i veszprémi SingSingSing II. gálára, amelyet sokban megújult műsorral állít színpadra a Petőfi Színház. Jegyek az Interticket hálózatában kaphatók. Linkek a jegyvásárláshoz a naptár oldalon.
Változás a Spamalot időpontokban
2009. dec. 3. 06:56
Pali a december 18-i zártkörű előadás helyett 22-én fog játszani a Spamalotban, 18-án az Artisjus díjátadó gálán fog szerepelni. További fellépéssel kapcsolatos hír, hogy a december 19-i dunaújvárosi Musical Kurzus koncert elmarad.
Fotók a székesfehérvári Musical Kurzus koncertről a Fehérvár.net-en
2009. nov. 30. 20:43
Felkerültek Lőrincz Miklós fotói az Országos Musical Kurzus One Vision koncertjéről a Fehérvár.net-re. A Paliról készült fotók megtalálhatók a galériában.
Szilveszteri fellépések a Cirkuszban
2009. nov. 27. 20:27
Dec. 30-án és 31-én Na végre, egy igazi Szilveszter! címmel rendeznek évbúcsúztató műsort a Fővárosi Nagycirkuszban. Pali mellett a fellépők között láthatjuk többek között Jónás Andreát, Buch Tibort, Xantus Barbarát és Hujber Ferencet. Bővebb információ a programról és jegyvásárlás a Jegy.hu oldalon.
Pali decemberi Spamalot előadásai
2009. nov. 26. 00:49
Pali a következő előadásokban szerepel a Spamalot decemberi szériájában: dec. 18. este, 20. délután; 21. este; 26. este; 28. délután.
Fotók a bácsbokodi koncertről
2009. nov. 24. 23:00
A galériában látható néhány fotó a bácsbokodi koncertről.
Zrínyi előadások 2010-ben
2009. nov 24. 22:12
Moravetz Levente, a Zrinyi rendezője a musical honlapján jelentette be, hogy 2010-ben 8 előadást terveznek Szigetváron, a következő időpontokban: augusztus 19-20-21-22; 27-28; szeptember 3-4.
Szintén a Zrínyivel kapcsolatos hír, hogy a musical CD-je immár a Libri könyvesboltokban is kapható. A link a vásárláshoz a lemezek oldalon megtalálható.
Újabb videók a multimédia oldalon
2009. nov. 16. 20:31
Újabb videókkal bővült a média oldal: a Vörösmarty Színház 300. Hair előadásának egy részlete és fináléja mellett a Kiálts a szeretetért négy részletével.
Musical Kurzus turné: fehérvári beharangozó, dunaújvárosi plakát
2009. nov. 13. 11:01
A Fehérvár.net beharangozójában olvashatunk az Országos Musical Kurzus november 28-i One Vision koncertjének várható műsoráról. A Musical Kurzus december 19-i dunaújvárosi karácsonyi koncertjének plakátja megtalálható a galériában.
SingSingSing gála 2010-ben is
2009. nov. 12. 08:17
2010. január 22-én és 23-án a Veszprémi Petőfi Színház ismét műsorára tűzi a SingSingSing gálát. A jegyvásárlás várhatóan december elején kezdődik.
Decemberi fellépési időpontok
2009. nov. 10. 19:53
Újabb decemberi fellépési időpontokkal bővült a naptár:
Dec. 14. Zártkörű fellépés, Budapest
Dec. 29. St. Martin koncert, Székesfehérvár, Arév Sportcsarnok; vendégek: Feke Pál, Rúzsa Magdi
Dec. 31. Szilveszteri fellépés, Székesfehérvár, Főtér (23:15-től)
Bővebb információ a fellépésekről hamarosan.
Videók a multimédia oldalon
2009. nov. 10. 14:47
A honlap média oldala két videóval bővült: a Mária - Égi szerelem egy részletével, amelyben Pali Horgas Eszter mellett énekel a Papp László Sportarénában, illetve a Minden sajtok ura című dallal a Diótörő és Egérkirályból a székesfehérvári Vörösmarty Színház előadásában.
Jegyvásárlás a Spamalot decemberi előadásaira
2009. nov. 3. 21:27
Megkezdődött a jegyárusítás a Spamalot decemberi előadásaira. Az internetes jegyvásárlás linkjei megtalálhatók a naptárban.
Jegyvásárlás a szekszárdi Musical Kurzus koncertre
2009. okt. 31. 01:18
Kedden, november 3-án kezdődik a jegyvásárlás az Országos Musical Kurzus szekszárdi One Vision koncertjére. A koncert november 21-én lesz a szekszárdi Városi Sportcsarnokban. Plakát és jegyvásárlási információ itt.
Fotógaléria Paliról az István, a király pécsi előadásából
2009. okt. 28. 20:16
Schmidt Barbara fotói Paliról az augusztus 19-i István, a király előadásból megtekinthetők a galériában.
Kanyó Béla Spamalot fotói
2009. okt. 26. 21:52
Galériánk tovább bővült Kanyó Béla Paliról készült fotóival a Spamalot szeptember 21-i főpróbájáról, a 25-i premierről, valamint a 30-i előadásról.
Musical Kurzus koncert Fehérváron
2009. okt. 25. 22:21
A napokban megkezdődött a jegyértékesítés az Országos Musical Kurzus nov. 28-i székesfehérvári koncertjére. Jegyvásárlás az Ákos Irodában.
Fotók Paliról a fordított Istvánból
2009. okt. 21. 22:26
Kanyó Béla Paliról készült fotói a szegedi fordított szereposztásos István, a király előadásról megtalálhatók a galériában.
Decemberi Spamalot előadás időpontok és jegyvásárlás
2009. okt. 21. 21:44
A Madách Színház december 18. és 31. között tűzi újra műsorára a Spamalotot, 15 előadással. A Madách decemberi műsora itt elérhető. Jegyvásárlás a színház jegypénztárában nov. 2-ától, interneten nov. 3-ától.
Az egri István, a király képekben
2009. okt. 18. 10:38
Az év két utolsó István, a király előadásán, Egerben készült fotók megtalálhatók a galériában. A képeket a Heol.hu tette közzé.
Zrínyi CD rendelés; interjú és előadás részletek az Echo TV műsorában
2009. okt. 15. 12:10
A Zrínyi 1566 CD rendelhető a produkció honlapján. Okt. 18-án, vasárnap 21:00-tól Moravetz Levente és Dévényi Ildikó az Echo TV "Csak a dal" műsorának vendégei lesznek. A műsorban több bejátszást is láthatunk az előadásból.
A november 20-i koncert Baja helyett Bácsbokodon lesz
2009. okt. 14. 13:16
Változott a november 20-i Feke Pál Band koncert helyszíne: Baja helyett Bácsbokodon lesz megtartva. A koncert plakátja megtalálható a galériában.
ABBA Show a Cirkuszban
2009. okt. 13. 09:30
Nov. 13-án ABBA Show lesz a Fővárosi Nagycirkuszban, amelynek sztárvendégeként Pali fog fellépni. Bővebb információ a Fehérvár.net oldalon. Jegyvásárlás az Interticket oldalán és jegyirodáiban.
Palit decemberben láthatjuk újra a Spamalotban
2009. okt. 12. 22:38
Pali tegnap szerepelt utoljára a Spamalot őszi előadásaiban. A Madách Színház legközelebb várhatóan december 17. és 31. között tűzi műsorára a Spamalotot. A jegyvásárlás november elején kezdődik.
Plakát és jegyinformáció a gödöllői Csináljuk a Fesztivált fellépésről
2009. okt. 9. 21:52
Plakát és jegyvásárlási információ az okt. 17-i gödöllői Csináljuk a Fesztivált fellépésről: a koncertet egy jótékonysági est keretein belül rendezik a Főnix Ifjúsági Sportegyesület javára.
A Spamalot werkfilm a youtube-on;
képek a werkfilmből a galériában
2009. okt. 9. 21:36
Az RTL Klubon vetített Spamalot werkfilm megtekinthető a youtube-on: 1. rész; 2. rész; 3. rész; 4. rész. Néhány kép a werkfilmből a galériában.
Változás a Spamalot szereposztásban;
ma este werkfilm az RTL Klubon
2009. okt. 7. 16:05
Pali az okt. 11. esti előadás helyett okt. 10-én délután fog szerepelni a Spamalotban. A végleges előadás időpontok: okt. 10. 15:00 és 19:00; okt. 11. 15:00.
Ma este 23:25-től láthatjuk a Spamalot werkfilmet az RTL Klub Így készült című műsorában.
Koncert Baján!
2009. okt. 7. 15:34
November 20-án Feke Pál Band koncert lesz Baján a Városi Színházteremben! A bajai és a kecskeméti koncert plakátja is megtalálható a galériában. Jegyinformáció hamarosan!
Csináljuk a Fesztivált Gödöllőn
2009. okt. 6. 21:16
Október 17-én Pali a Csináljuk a Fesztivált turné keretében lép fel Gödöllőn az Egyetemi Sportcsarnokban. A fellépők között szerepel még Polyák Lilla, Miller Zoltán, Dér Heni és Palcsó Tamás. Jegyinformáció hamarosan!
Okt. 11-én Pali a Hálózat TV-n
2009 okt. 4. 22:44
Október 11-én, vasárnap 17:00-tól Pali a Bencze Attila vendége lesz a Hálózat TV-n a Bencze-showban.
Pali koncert Kecskeméten!
2009. okt. 2. 14:53
December 7-én 19:00-tól Új világ vár koncert lesz Kecskeméten a Katona József Színházban. Jegyvásárlás a Ticket Express oldalán.
Interjú John Du Prez-vel, a Spamalot zeneszerzőjével
2009. okt. 2. 10:18
A Metropol mai kiadásában interjút olvashatunk John Du Prez-vel, a Spamalot zeneszerzőjével, aki a bemutató kapcsán járt Magyarországon.
Pali az m1 6 órai tea adásában
2009. okt. 1. 22:05
Pali ma délután szerepelt műsorvezetőként az m1 6 órai tea című műsorában. Az adás visszanézhető az mtv videótárban.