Linkek:
Highland Golf Club
Magyar Golf Szövetség
Magyar Golf Club
Old Lake Golf Club & Hotel
Fotók:
Highslide JS Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS Highslide JS
Highslide JS
GOLF BLOG
FEKE PÁL HIVATALOS HONLAPJA
2012-es versenynaptár
Feke Pál - 2012. ápr. 7. 17:18

Végre itt a jó idő és a pályák is gyönyörűek. Elkezdtem a felkészülést - már amennyi időm marad a színház mellett, ami nem sok - a nyári versenyekre. Gondoltam, megosztom veletek az idei versenynaptáramat, mely időpontokra igyekszem szabaddá tenni magam és indulni. Nyilván a színház az első, ezért nem minden állomáson veszek részt az idei Golf Sztár Szuper Touron.

május 14. Old Lake Golf & Country Club Tata
június 11. Greenfield Golf Club Bük
június 25. Golfclub Imperial Balaton Balatongyörök
július 02. Sonnengolf Club Zsira
július 16. Royal Balaton Golf & Yacht Club Balatonudvari
aug. 6. Colony Club Gutenhof Himberg, Ausztria
szept. 3. Forest Hills Golf & Country Club Szarvaskút
szept. 17. Magyar Golf Club Kisoroszi
Végre itt a tavasz és vele együtt indul a golf szezon is
Feke Pál - 2012. márc. 2.

Hosszú téli álmukból felébresztettem a golfütőket és ma, az év első tavaszi napján meglátogattam a Highland Golf Clubot. Azt kell mondjam, nem vagyok annyira fanatikus golfos, hogy ilyen szélviharban is játsszak, de legalább a driving range-en elütöttem az év első labdáját. Jó érzés volt ilyen nagy szünet után újra játszani. Várom a jó időt, hogy igazán élvezetes legyen a játék. Reszkessenek a profi golfozó barátok! Jövök! :-)

Highslide JS Highslide JS Highslide JS
Szezonbúcsúztató
Feke Pál - 2011. okt. 19.

Ez az év is gyorsan elillant és a golfszezon is hamarosan a végéhez ér. A golftáska és az ütők most téli álmot alszanak. Folytatás tavasszal. :-)
Újabb Golf Sztár Szuper Tour fotók
2011. szept. 24.

Highslide JS Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS  
II. Kaefer Heibl Golf Sztár Szuper Tour, Pharmax Highland Invitational
Feke Pál - 2011. szept. 3.

Kiváló hangulatban telt és egy nagyon izgalmas verseny volt a mostani. 99 ütéssel játszottam végig a 18 szakaszos versenyt a Highland pályán. Ez nagyszerű eredmény.

Highslide JS Highslide JS Highslide JS
Részletes beszámoló a versenyről:

A Kaefer-Heibl Golf Sztár Szuper Tour versenysorozat idei ötödik állomására, a Pharmax Highland Invitationalre augusztus 30-án a Budapest Highland Golf Clubban került sor. A legfiatalabbak, a golfreménységek kategóriájában a sorozat történetében először rájátszásra került sor, miután a tavalyi összetett győztes, idén minden versenyen diadalmaskodó Závaczki Bálinttal Tóth Maja Napsugár kilenc lyukon át tartotta a lépést és végül csak az első ráadás szakaszon dőlt el az elsőség kérdése a nyíregyházi fiatalember javára.

A golfozó sztárok csaknem teljes mezőnyében, csak a térdműtétje után lábadozó Fábián László nem ragadott ütőt, ismét Bohács Zsolt volt a legjobb. Az egykori világbjnok kenus 82 ütéses eredménye a golfozók között is elég lett volna a középmezőny elejére. Solymos Antal hatalmas egyéni csúccsal, 89 ütéssel lett második, míg Hajdu Steve-nek sem kell szégyenkeznie 90-es eredménye miatt. A hosszú kihagyás után visszatérő Feke Pál 99 ütéssel zárt, míg Csomor Csillának és Kovács Koko Istvánnak ezúttal kevésbé ment játék, míg Némethy Marcsi egyre inkább hozzászokik a versenyek légköréhez.

A golfozók között összesen kilencen tudtak 80 ütés alá kerülni a kétszer kilenc szakasz lejátszása után, par alatti teljesítményre azonban csak Lugosi Tamás volt képes, aki az első fordulóban a St. Lőrinc Invitationalen aratott győzelme után idei második sikerét könyvelhette el a sorozaton. A Royal Balaton Golf Club ifjú oktatója az utolsó lyukon vétett bogey miatt mínusz eggyel, azaz 71 ütéssel zárt, ám az összetett versenyben még lehet jelentősege ennek az elkótyavetyélt ütésnek... A második helyen 74 ütéssel hármas holtverseny alakult ki a rendező klub vezető oktatója, Szigeti Csaba, egy másik rutinos profi, Sárközi Richárd, valamint az élete legjobb ütésszámát elérő amatőr, Kramer András között. Eiring Kristóf 75-tel zárt és ezzel ötödik lesz, míg az összetettben vezető Hahn Roland és Doan Nang Khai egyaránt 78 ütéssel teljesítette a pályát és ezzel osztoztak a hatodik helyen.

A versenysorozat következő állomásának, az EasyCon Academy Invitationalnek szeptember 5-én, hétfőn az óbudai Academy Golf Club ad otthont.
TV2: Golfbajnokság Magyarországon
2011. júl. 25.

A TV2 Tények című műsora a 16 éven aluli golfozók Európa-bajnokságáról számolt be. A híradásban Pali is megszólalt a sportággal kapcsolatban.
Feke Pál - 2011. május 12.

Egy igazán jó hangulatú versenyen vagyunk ma túl. Egy flightban játszottam Berkes Zolival, Turkovics Icával és Závodszky Zolival. Verseny előtt azért jól esett a limonádé a clubház teraszán.

Május 20-án este 19:00 órától a Golf TV-ben szerepelek a Sport 1-en.

Highslide JS Highslide JS
Highland Matchplay Bajnokság
Feke Pál - 2011. május 9.

Highslide JS Ma lejátszottuk a Highland Matchplay Bajnokság újabb versenyét. Zsolt golfozó társammal egy fej-fej melletti, jó hangulatú játékon vagyunk túl. A 17. szakasznál 2-0-ra ő győzött. :-)

Nemsokára jön a Highland születésnapi golfkupa! :-)
St.Lőrinc Invitational Golf Sztár Szuper Tour - 2. nap
Feke Pál - 2011. május 3.

Gyönyörű időben és nagyszerű hangulatban telt a mai verseny is. Hajdu Steve-vel, Solymos Tónival és Csomor Csillával indultunk egy flightban. A II. Kaefer Heibl Golf Sztár Szuper Tour egész nyáron át tart, az ország legnépszerűbb golfpályáin játsszuk. A profi golfozók mellett minden versenyen indul egy ismert emberekből álló csapat is. A mostani Touron Kovács "Koko" István és Fábián László is részt vett.

Néhány kép a mai versenyről:

Highslide JS Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS Highslide JS
Highslide JS Highslide JS
Köszönet a képekért a GOLF TV-nek.
St.Lőrinc Invitational Golf Sztár Szuper Tour - 1. nap
Feke Pál - 2011. május 2.

Highslide JS
A képen: Hajdu Steve, Solymos Tóni és Feke Pál

Nagyszerű dolog, hogy a golf olyan embereket is összehoz a pályán, akikkel ritkán találkozom. Nagy öröm, hogy Solymos Tónival és Hajdu Steve-vel együtt indulhattam a mai versenyen. Gyönyörű időnk volt.
II. Kaefer Heibl Golf Sztár Szuper Tour - St.Lőrinc Invitational Golf Sztár Szuper Tour St.Lőrincen
2011. ápr. 29.

Második évadát kezdi Magyarország Pro-Am versenysorozata a Kaefer Heibl Golf Sztár Szuper Tour. Hazánk legjobb amatőr golfozói a profikkal veszik fel a harcot, vegyesen összeállított flightokban. A játékosok normál stroke play formában játsszák végig a versenysorozat fordulóit. Az első versenyre május 2-3 között kerül sor egy különleges helyszínen, Budapesten, a 9 szakaszos St.Lőrinc Golf Clubban.

A St.Lőrinc Invitational a 2011-es év első állomása. Az eddigi, kizárólag 18 szakaszos pályákon rendezett versenyektől eltérően, egy Budapesten található 9 lyukas városi pálya ad otthont az eseménynek, az M5-ös autópálya mellett található St.Lőrinc Golf Club. A 2x9 szakaszos nyitóverseny ráadásul két napos, így összesen 36 lyuk lejátszása után fog kiderülni, hogy melyik játékos kezdi előnnyel, az alapvetően nagy pályákon játszott sorozatot.

A verseny meghívásos, tehát minden játékos az eddigi eredményei alapján kerül be a legjobb golfozók közé, hogy profi versenyzők vagy oktatók ellen játszhasson. Az amatőr férfiaknál 10, a nőknél 15 a hendikep határ. Mindkét oldalon több magyar bajnok és nemzetközi sikereket is elért versenyző színesíti a mezőnyt.

A verseny érdekessége, hogy nem csak az ország sztár golfozóit, hanem golfozó sztárjait is összehozza. Idén is az elütőkre lép Csomor Csilla, Hajdu Steve, Feke Pál, Fábián László, Solymos Tóni vagy a "hazai szineket" képviselő St.Lőrinc-en klubtag Kovács "Koko" István. A feltörekvő nemzedék képviselői a "Golf reménységek" is részt vesznek a versenyen, igaz a 10 év alatti gyerekeknek "csak" a versenytáv felét kell megtenniük minden versenynapon korosztályos elütőkről.

A pálya egyébként kihívást jelenthet minden kategória versenyzői számára, hiszen a 9 szakasz majdnem 3200 méter hosszú és rendelkezik 200 m feletti par 3-as valamint 500 m feletti par5-ös pályával.

Remélhetőleg minden játékos és minden érdeklődő újabb izgalmas versenyeket láthat az idei versenysorozaton, melynek nyitóversenyére már megkezdték a felkészülést mind az amatőr mind a profi kategória versenyzői. A rendezők várják nem csak a versenyzőket, hanem a nézőket is, mert a profik játékát tényleg élvezetes nem csak TV-ben hanem a helyszínen végignézni.
Highland matchplay beszámoló
2011. ápr. 29.

A Highland fennsíkján a Matchplay Bajnokság előselejtezőjét vívták április 17-én, vasárnap a golfozók 18 szakaszon. A versenykiírás szerinti stroke-hcp sorrend határozza meg azt, hogy az egyes játékosok kik ellen fognak játszani az első fordulóban, amit április 18 és május 15 között kell majd lejátszani a klubtagoknak. A második fordulóba továbbjutó golfozóknak 1 hónapjuk áll rendelkezésre a következő forduló lejátszására.

Az előselejtezőre a Highland amatőr és profi tagjai jelentkezhettek. A bruttó első helyet Sárközi Richárd szerezte meg -4-es (68 ütéses) bruttó eredménnyel. A stroke-hcp kiértékelésben 63 ütéssel Dr. Tasnádi Gábor végzett az élen. Második helyen Vu Quy Duong (Zoli) 65 ütéses eredménnyel érkezett be, míg a harmadik helyért nagy volt a közdelem, de végül Dinh Xuan Tho szerezte meg a bronz helyet 66 nettó ütéssel.

Élete első versenyén szerepelt Feke Pál klubtagunk is, aki a 18 szakaszon 3 szoros par ütéssel bizonyította nem csak a színpadon, de a golfpályán is sikeres tud lenni.

A női longest drive győztese Rózsa Csilla lett, míg a nearest to the pin különdíjat Sárközi Richárd szerezte meg.
A színház mellett megtaláltam másik nagy szerelmemet, a golfot
Feke Pál - 2011. ápr. 29.

Azt éreztem, hogy kell találnom valamit, ami emellett a rohanó tempó mellett feltölt és kikapcsol. Nekem a golf a meditáció. Sokáig egy unalmas, értelmetlen dolognak tartottam, aztán egy évvel ezelőtt, amikor kilátogattam a Highland Golf Clubba, egy pillanat alatt beleszerettem. Azóta a golfpályák rabja vagyok és amikor időm engedi, gyakorolok, versenyekre járok és próbálok jobb és jobb lenni.